Shocking: hoe hard moeders werken? Wel 2,5 fulltime baan per week!

Hèhè, ein-de-lijk gerechtigdheid: uit onderzoek blijkt dat moeders maar liefst de werkdruk ervaren van 2,5 fulltime baan. Dus eh, wie komt ons een handje helpen?

LEES OOK: 7 Redenen om te blijven werken als je moeder bent

De laatste dagen vloog het bericht internet over, dus de kans is groot dat je het al voorbij hebt zien komen. Wat is er aan de hand? New York Post kwam met dit bericht met naar buiten, waarin werd gesteld dat moeder zijn gelijkstaat aan het hebben van 2,5 fulltime baan.

Sap-en snoepjesfabrikant Welch’s hield een enquete onder 2000 vrouwen en vroeg hun naar hun dagen, waaruit bleek dat de dag van de ondervraagde moeders om 06.23 begint en eindigt om 20.31 uur, als alle taken van het huishouden zijn volbracht. Daarmee hebben moeders een werkdag van gemiddeld 14 uur, ofwel 98 uur per week, ofwel 2,5 fulltime baan. Ook hebben ze maar een uurtje per dag voor zichzelf. “De resultaten van deze survey tonen aan hoe veeleisend de rol van moeders is en de grote hoeveelheid taken waar het moederschap uit bestaat”, aldus Welch’s.

Dus dames, tijd om een beetje meer tijd te claimen? Laat je man dit bericht onder zijn neus te schuiven en te zeggen dat hij de was vandaag maar eens moet vouwen.

Niets meer missen?
Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

En, hoe zijn de taken bij jullie thuis verdeeld? Laat het ons weten op onze Facebook-pagina. 

 

 

Geschreven door
More from Franke van Hoeven

De 7 fasen van slaapgebrek

Man, man, waar is die tijd gebleven dat je een he-le nacht...
Lees verder