Hoe houd je een tiener tevreden tijdens de vakantie? Nou, ZO!

Tieners zijn het niet het meest makkelijke gezelschap wanneer je op vakantie gaat. Ze vervelen zich snel en hebben echt geen zin in een ‘saaie’ wandeling door de Franse Pyreneeën. Liever liggen ze met een zak chips en een paar vrienden aan het zwembad. Nu kun je ze dat natuurlijk gewoon laten doen (niks mis mee!), maar een andere optie is om voor een iets avontuurlijker insteek te gaan.

Voor ouders van tieners hebben wij de allerleukste activiteiten verzameld. Zodat je tiener niet zegt “Ik ben blij als ik eindelijk alleen op vakantie mag”, maar juist “Wat gaan we volgend jaar doen?”

 1. Surfen op Bali
  Waar kun je je kind nou beter zijn eerste surfles laten krijgen dan op Bali. De golven zijn er niet zo heel hoog en het strand loopt langzaam af in zee. Het klasje begint met een klein beetje theorie, dan ‘droog’ oefenen op het strand en hup de zee in. En terwijl je zoon of dochter grote moeite doet om zich staande te houden op dat board, neem jij een lekker fruitsapje, zak je weg in je luie strandstoel en geniet je van de geweldige plek waar je met je gezin bent neergestreken. Leuk? Klik hier.
 2. Slingerend tussen bomen in het Thaise oerwoud
  Dit is voor oudere, avontuurlijke kinderen echt helemaal the bomb. Vanaf Chiang Mai word je naar het regenwoud gebracht om van boom naar boom te ‘tokkelen’. Een beetje spannend is het wel wanneer je op het randje van het plateau staat en meters diep de afgrond in kijkt. Helm op, tuigje aan en dan is het tijd voor je sprong ‘in het diepe’. Tsja, je moet er wat voor over hebben om je kinderen enthousiast te krijgen, maar zeg nou zelf: als je dit met z’n allen doet, heb je een ervaring waarop je nog jaren met plezier terugkijkt. Leuk? Klik hier.
 3. Zoef van boomtop naar boomtop in Afrika
  Vijftigers verkennen rustig wandelend de Drakensberg, maar met een paar jonge honden in je kielzog, kun je het een stuk aantrekkelijker maken door deze berg aan een zip-line te ontdekken. De grillige bergketens met als hoogtepunt Cathkin Peak zijn dé plek om van boomtop naar boomtop te zoeven. Na een kleine introductieles ga je, gezekerd natuurlijk, alleen op pad, tot hoogtes van wel 60 meter. De platformen liggen zowel in de boomtoppen als op de rotsen en het uitzicht is elke keer weer verrassend. Leuk? Klik hier.
 4. Te paard over de Amerikaanse Prairie (onze favoriet!)
  Naast de Grand Canyon is Monument Valley waarschijnlijk een van de meest gefotografeerde plekken van Amerika. Enorme rotsen steken hier rechtomhoog uit het rode zand. Voor de Navajo Indianen hun thuis en voor jou en je gezin het toppunt van het Wildwest-gevoel. Je slaapt net buiten Monument Valley in een saloonhotel gerund door een vriendelijke Navajo familie. Samen met een Najavo Indiaan rijd je te paard diep de vallei in en vertelt hij je alles over de geschiedenis van de indianen in dit gebied. Leuk? Klik hier.

Riksja_Kids_Logo - juiste!!!
Over Riksja Kids 
RiksjaKids is een kindvriendelijke reisorganisatie van reizigers voor reizigers. In onze reizen zorgen we voor een goede afwisseling in activiteiten die leuk zijn voor kinderen, maar ook voor ouders. Onze kidsspecialisten hebben zelf veel gereisd met kinderen en helpen je graag bij het samenstellen van jullie eigen reis. Het reistempo ligt wat lager waardoor je het land echt kan beleven. Tijdens de reis staat onze lokale vertegenwoordiger voor je klaar om de reis soepel te laten verlopen. Voor meer informatie www.riksjakids.nl.

 

Geschreven door
More from Femke Sterken

Onderzoek: meer pijn als man bij de bevalling is

Het is confronterend, maar waar: mannen kunnen tijdens de bevalling beter op...
Lees verder