Hoe leuk: Ontmoet Pippi Langkous in Astrid Lindgrens Wereld in Zuid-Zweden

02.03.2015 13:13

Als kind was Charlotte gek op de boeken van Astrid Lindgren: Ronja de Roversdochter, De gebroeders Leeuwenhart en natuurlijk – wie kent haar niet – Pippi Langkous. Charlottes dochters kennen Pippi ook en vinden haar net zo cool als zij destijds. Daarom staat een bezoek aan Astrid Lindgrens Wereld, in het zuiden van Zweden, hoog op het vakantieverlanglijstje van de familie, want mán, wat klinkt dát leuk.

In dit themapark meets theater zijn de settings van Astrids boeken nagebootst en lopen de karakters uit de verhalen rond. Zo kun je dus Villa Kakelbont bezoeken met een dikke kans dat Pippi er zelf ook is en waar, voor je het doorhebt, boeven Donder Kareltje en Blom de goudstukken van Pippi onder je ogen proberen weg te roven.

Daarnaast vinden er voorstellingen plaats in de decors uit de boeken waarin scènes uit de verhalen worden nagespeeld en het publiek ook zomaar in de show kan belanden, én zijn er vaste podia met daarop wisselende voorstellingen voor elke leeftijd. Kinderen kunnen overal in het park naar hartelust spelen: in de speelgedeelten maar ook bijvoorbeeld op de boot van Pippi’s vader of op de Mattisburcht van Ronja.

Overnachten doe je in de geboortestad van Astrid Lindgren: Vaxjo. In de middelgrote (studenten)stad kun je goed shoppen, lekker eten en wandelen of zwemmen in het aangelegen meer. Het Astrid Lindgrens park ligt op 1,5 uur rijden van de stad. Aanrader: het Clarion Collection Hotel Cardinal is gastvrij, heeft grote kamers en ligt midden in de stad.

Zweden, here we come!

 Astrid Lindgren’s Wereld is open van 13 mei tot 30 augustus.

Beeld: Kids erop uit