17 Idiote dingen waar ouders ruzie over maken

17.05.2019 05:00

Ja, je krijgt er zoveel voor terug. Driehonderd extra redenen om ruzie met je partner te maken bijvoorbeeld.

LEES OOK: Waarom ouders minder lang ruziemaken dan mensen zonder kinderen.

1. Omdat de welbekende jij-hebt-meer-geslapen-dus-wat-zit-je-nou-te-zeiken-dat-je-moe-bent strijd nooit opgelost wordt.

2. Omdat jij net een uur lang een driftige peuter heb getrotseerd, maar wel hebt standgehouden in diens ‘ik moet en zal chocola’-strijd, en je man dan doodleuk een halve reep in z’n handjes duwt.

3. Omdat hij / jij de radio te hard zet in de auto en jij / je man niet wil dat de baby / peuter / kleuter op de achterbank dan wakker wordt en iedereen vindt dat-ie gelijk heeft wat betreft het vraagstuk of dat wel of niet gaat gebeuren.

4. Omdat het niet meer duidelijk is wie het kind zou ophalen bij de opvang en de verwarring aan het licht komt bij een gênant telefoontje van de crèche net na sluitingstijd.

5. Omdat hij automatisch verwacht dat jij Chef Opvoeding bent en zich daarom niet geroepen voelt om in te grijpen als de boel dreigt te ontploffen.

6. Omdat een van jullie vindt dat laten huilen best kan en de ander daarop tegen is en het geen onderwerp is dat zich erg goed leent voor compromissen.

7. Omdat een afspraak wie er ’s nachts / ’s ochtends om half zes uitgaat misschien wel overdag gemaakt kan worden, maar zelden soepel wordt nageleefd door degene die de sjaak is.

8. Omdat jij een veiligheidsfreak bent en je man niet (of andersom) en hij (of jij) niet goed genoeg oplet, vind jij (of hij). Waarbij de strijd een hoogtepunt bereikt als het kind een schram of blauwe plek blijkt te hebben.

9. Omdat hij zich ermee bemoeit als jij net even stevig aan het opvoeden bent en iedereen weet dat elkaar afvallen zo’n beetje opvoedzonde nummer één is.

10. Omdat hij te hard praat terwijl jij net met uiterste krachtsinspanning je baby in slaap hebt weten te krijgen.

11. Omdat hij zou opletten, en het kind nu op een of andere manier ontsnapt is via het tuinhekje, dat volgens hem toch écht dicht was.

12. Omdat je het niet eens bent over de juiste hoeveelheid schermtijd en de regels van de een niet stroken met de regels van de ander en je peuter om een of andere reden al een uur met de iPad in z’n handen zit.

13. Omdat hij de kinderen eens even lekker opfokt net voor bedtijd en je vervolgens een uur lang bezig bent het hele spul kalm genoeg te krijgen zodat er nog een kans op slaap is.

14. Omdat hij dát truitje heeft aangetrokken terwijl jij de hele we-moeten-naar-een-verjaardag-en-deze-kleren-zijn-zooo-gaaf-en-ik-ga-showen-met-mijn-kind outfit al had klaargelegd.

15. Omdat hij niet inziet wat er mis is met dat verwassen ding met troetelbeertjes en ook nog vraagt waarom het in de kast ligt als het te lelijk voor woorden is.

16. Omdat jij dan vervolgens boos wordt vanwege zijn ‘dit huis is niet georganiseerd en opgeruimd’-verwijt, dat hij niet letterlijk maakte maar natuurlijk wel bedoelde.

17. Omdat jij hem vervolgens om de oren slaat met dat je het al druk genoeg hebt zonder zijn gezanik en hij er vol ingaat met dat hij al tachtig uur heeft gewerkt die week, dus wie heeft het hier nou eigenlijk druk?!

LEES OOK: Ruzie maken waar je kind bij is, hoe erg is dat?