In stijl logeren in Frans kasteel, en toch super kindvriendelijk

09.01.2016 04:55

Een Frans kasteel, logeren in stijl, en nog kindvriendelijk ook, het bestaat! We hebben in het Franse Normandië een idyllisch chateau gevonden, Le Castel. In de zomervakanties doen ze zelfs alleen maar gezinnen, dus geen zorgen dat het nageslacht de rust van kinderloze bezoekers verstoord.

Je hoeft niet om 6 uur ’s avonds al aan tafel te zitten, en om 8 uur al op je kamer omdat de kinderen slapen. Er wordt eerst voor de kinderen gekookt en gegeten waarna je zelf lekker aan kan schuiven bij de maaltijd voor de volwassenen. Er worden zelfs activiteiten voor kinderen georganiseerd, terwijl het kroost vermaakt wordt kun jij dus ook nog even ontspannen een boek lezen. Omdat het erg kindvriendelijk is hebben ze genoeg baby- en kinderbenodigdheden, zoals bedjes, kinderstoelen, en babybadjes. Dat scheelt een hoop ruimte in de auto.

Kamers

Het kasteel zelf heeft 4 grote kamers, met 2 slaapkamers waar 3 tot 6 mensen kunnen slapen. De kamers zijn gemeubileerd met antiek, dus slapen zoals Napoleon. Daarnaast zijn er nog 3 losstaande huisjes waarvan 1 een bed in de vorm van een kasteel heeft waar zoon-, of dochterlief, zelf met een touw in kan klimmen. De huisjes zijn self-catering, maar je kan gebruik maken van alle faciliteiten van het kasteel zelf, of er is de optie om gebruik te maken van de maaktijden op het kasteel. Groot pluspunt is het ontbijt. Dat staat vanaf 8 uur voor je kaar, maar wil jij je nog even omdraaien, dan zorgt het personeel ervoor dat je kinderen alvast gevoed en vermaakt worden.

PicMonkey Collage

Op het terrein zelf is er genoeg vertier. Een (verwarmd) zwembad, zandbak, klimmuur, schommels, trampolines en meer dan genoeg speelgoed. Verder is er nog een bosje bij waar boomhutten zijn en planken en takken om mee te spelen. Zelfs op de kamers wordt er voor speelgoed gezorgd. Maar ook in de omgeving zijn er voor zowel ouders als de kinderen genoeg leuke dingen te doen. De bekende D-day stranden liggen op minder dan een uur rijden, en met een bezoek aan het klooster van Mont St Michel waan je je in een Harry Potter film. Ga vooral ook naar de markt van St Lô of Coutances, een van de beste in Normandie, voor die lekkere Franse kaasjes.

Er worden dit jaar voor het eerst buiten het seizoen vakanties voor ouders met baby’s of peuters georganiseerd, tegen gereduceerd tarief. Er zijn babyfoons, dus je kan zelf lekker ontspannen aan het diner beginnen. Op de kamer is er een magnetron en waterkoker, en je kan van de keuken gebruik maken om baby-hapjes te maken. Heerlijk om er buiten het hoogseizoen even uit te zijn, nu je nog niet gebonden bent aan schoolvakanties.

Plus:

  • Buitengewoon kindvriendelijk
  • Kleinschalig
  • Mooie omgeving
  • Lekker eten

Min:

  • Het wordt gerund door Engelsen, dus de meeste gasten zijn ook Engels, dit moet je leuk vinden
  • Het blijft Normandie, dus je moet wel een beetje geluk met het weer hebben.

Ga ook eens naar: Zweden, het Monaco van het noorden!