Houdt je kind van mooie dingen en/of knutselen? Ga dan naar kunstlaboratorium Villa Zebra in Rotterdam

16.12.2017 04:55
Is jouw kind creatief? Ga dan naar kunstlaboratorium Villa Zebra in Rotterdam

Villa Zebra in Rotterdam is een museum voor moderne, beeldende kunst, speciaal voor kinderen. Ze hebben diverse tentoonstellingen voor kinderen van 3 t/m 12 jaar, met workshops en leermateriaal. De tentoonstellingen zijn interactief, en nodigen ouders en kinderen aan de hand van uitdagende opdrachten uit om verrassende ontdekkingen te doen.

Villa Zebra bedenkt en maakt tentoonstellingen met beeldende kunst voor kinderen. Omdat ze de tentoonstellingen optimaal willen laten aansluiten bij de leefwereld van kinderen maken ze er twee. Voor jonge kinderen van 3 t/m 6 jaar is er ZELF! en voor kinderen van 7 t/m 12 jaar bezoek je Diep in het bos. Tijdens de tentoonstellingen zijn er kleine workshops, dus is je kind een kleine kunstenaar, dan kan hij of zij zich zeker uitleven.

Bij het museum zit ook het Zebra café, met uitzicht over de Maas.
Het heeft een kleine kaart. Kinderen en volwassenen kunnen er spelletjes doen aan de spelletjestafel of een boek lezen uit de bibliotheek. Villa Zebra heeft ook nog een kleine museumwinkel met bijzondere cadeautjes; werk van kunstenaars uit de tentoonstellingen, bijzondere prentenboeken en kaarten, creatieve materialen of grappige spelletjes.

Villa Zebra
Stieltjesstraat 21
3071 JV Rotterdam
T 010 241 1717
post@villazebra.nl

Villa Zebra is geopend op woensdag, vrijdag en in het weekend van 12:00 tot 17:00 uur.

Je vindt Villa Zebra op de Kop van Zuid, Stieltjesstraat 21. Vanaf Rotterdam Centraal bereikbaar met tram 20, 23, 25 en metrohalte Wilhelminaplein. Vanaf halte Wilhelminaplein is het 5 minuten lopen naar Villa Zebra. Er is voldoende (betaalde) parkeergelegenheid aan de voorzijde van Villa Zebra. De betaalautomaten in Rotterdam accepteren uitsluitend een Chipknip of creditcard. Gratis parkeren is mogelijk op het Noordereiland (5 minuten loopafstand).

Bron: villazebra.nl

Lees ook: Regenachtige dag? Ga dan naar het kinderboekenmuseum in Den Haag