Jawel, je kunt nu zelfs op Frozen-vakantie!

09.03.2015 13:23

Me-to-We werd door Disney uitgenodigd om mee te gaan op een Disney Cruise door de Bahama’s! Daar konden we natuurlijk geen nee tegen zeggen. En dat terwijl we niet eens wisten dat Disney dit soort reizen organiseert…. Jij wel?

Dit is wat we nog meer ontdekten:

1) Frozen in het echie
De Noorse fjorden en gletsjers die we maar al te goed kennen van de 532 keer dat we Frozen hebben gezien, kunnen jullie in het echt gaan bekijken met de Disney Cruise die vertrekt van Kopenhagen (Denemarken) of Dover (Engeland).
(Voor wie inmiddels sta-pel-gek wordt van “Let it goooohooooo” zijn er ook andere cruises hoor. Bijvoorbeeld eentje voor zonaanbidders die vertrekt vanaf Disney World in Orlando, Florida waarmee je a la Pirates of the Carribean de Bahama’s ontdekt, of wat te denken van de Alaska-cruise? Wat dichterbij huis is de Middellandse zee cruise die deze zomer vertrekt vanaf Barcelona en de Franse en Italiaanse kust aandoet.)

Disney cruise Alaska

2) Kinderen vinden het de bom
Alsof het nog niet genoeg is dat je Mickey kunt ontmoeten, vanuit het zwembad de hele dag Disney films kunt kijken en zelf je ijsjes kunt tappen bij de speciale “Monsters Inc.” ijscobar (Eye Scream Treats), zijn alle Disney boten ook nog eens uitgerust met verschillende kidsclub. Iedere leeftijdscategorie heeft een eigen club, die geopend is van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat en volstrekt verboden terrein voor volwassenen. (Wij waren stiekem best jaloers op de Vibe-club voor de 14-17 jarigen met hun privé-zwembaden, chille lounge stoelen en eigen disco.)

3) Drie woorden: Volwassenen-only gedeeltes
Ja, als je als volwassenen niet in een kidsclub mag komen, is het natuurlijk niet meer dan eerlijk dat er ook diverse ‘adults-only’ plekken aan boord zijn. Zo is er een speciaal zondeck met zwembad, bar en hottubs, een chique spa en sportschool (de dag starten met een yoga-lesje anyone) en een handjevol nachtclubs. En wat te denken van het exclusieve restaurant “Remi” waar je een tafeltje kunt reserveren bij een heuse drie sterren-chef.

4) Aan boord eet je veel. Heel veel.Disney cruise ontbijtje
Voor wie op zijn gewicht wil letten, is zo’n cruise misschien niet de beste vakantiebestemming… Er ligt elke dag namelijk zo godsgruwelijk veel lekker eten op je te wachten… Van de Mickey-wafels aan het ontbijt, tot de wraps uit de snackhoek en de cocktails aan het zwembad, er is geen ontkomen aan. Gelukkig is er dus een sportschool aan boord en op Deck 4 zelfs een atletiekbaan waar je ‘s ochtends een rondje kunt rennen. (Wij hebben zelf voornamelijk calorieën verbrand door af en toe ons stoeltje naar een nog zonniger plekje te slepen.)

5) Mickey is niet overal
In tegenstelling tot wat de Mickey-wafels je misschien doen denken, is het niet alleen maar Disney wat de klok staat. Om een “character” te ontmoeten, moet je zelfs behoorlijk je best doen, die hebben een schema wanneer ze op welke plek staan en als je wilt kun je dan netjes even tussen alle kinderen in de rij gaan staan om ook een kiekje met prinses Elsa, Donald Duck of Knabbel en Babbel te schieten.

5) Ter land, ter zee (en in de lucht)
Je bent dus niet alleen maar op het water tijdens zo’n cruise. Afhankelijk van het aantal dagen dat je wegbent, wordt er in verschillende steden aangelegd en kun je een dagje het land op. En de dagen die je wel op zee doorbrengt vliegen om, want er is genoeg te doen: voor wie wil worden er de hele dag activiteiten georganiseerd zoals rondleidingen, speurtochten, karaoke-avonden, the works, en dan zijn er ook nog een theater, bioscoop en allerlei winkeltjes aan boord. En als je op de Disney Dream-boot vaart, is er ook nog een niet te missen ‘in de lucht’-activiteit, de wildwater-AquaDuck-glijbaan waarbij je 13 meter buiten de romp van het schip glijdt.)

Maar onze favoriet was toch wel om elke avond vanuit de fijne hottub op het volwassen only-gedeelte naar de prachtige zonsondergang op volle zee te kijken. Ja, doe ons maar jaarlijks zo’n cruise’je hoor, heerlijk!

IMG_7647

 

Beeld header: Disney