Kate Middleton praat openhartig over haar worstelingen met het moederschap

25.03.2017 16:45
Kate Middleton worstelingen moederschap

Kate Middleton ziet er altijd uit om door een ringetje te halen, maar ook voor haar is het moederschap niet één grote roze wolk. Tijdens een speech die ze afgelopen week gaf op de lancering van de Best Beginnings’ Maternal Mental Health films, sprak ze openlijk over haar worstelingen met het moederschap.  

Hoewel de Hertogin van Cambridge en moeder van de 3-jarige Prins George en de 1-jarige Prinses Charlotte het moederschap over het algemeen als belonend en wonderbaarlijk ervaart, wordt ook zij regelmatig geconfronteerd met de uitdagingen die het met zich meebrengt. “Ook voor mij is het een uitdaging, ook al heb ik veel steun thuis, iets wat de meeste moeders niet hebben. Er is niks wat je kan voorbereiden op het moederschap. Het zit vol complexe emoties als vreugde, oververmoeidheid, liefde en zorgen allemaal door elkaar. Het verandert je identiteit,” aldus Middleton.

De Hertogin eindigt haar speech met het onderwerp ‘postnatale depressie’, iets waar 1 op de 9 vrouwen na de zwangerschap mee te maken krijgt, maar waar veel vrouwen zich niet over durven uit te spreken. “Deze angst heeft te maken met de druk om een perfecte ouder te zijn. Het is goed om over de mooie kanten van het moederschap te praten, maar we moeten niet vergeten om ook de tegenslagen te benoemen. Het is oké om het niet makkelijk te vinden en om hulp vragen moet nooit gezien worden als een teken van zwakte.”

Lees ook: Zo kun jij er ook uitzien als Kate Middleton na je bevalling!

(Bron: NYMag)