Nina kreeg een kind met twee homovrienden

03.05.2016 18:30
Moeder met kind zoontje

Cabaretière Nina de la Croix ( 35 ) besloot om een kind te krijgen met twee homovrienden. Inmiddels is ze moeder van zoon Ko (1,5) en verscheen eind maart het boek dat ze schreef over het hele proces: En nu komt alles goed. 

Elke week een fijn mailtje van ons?
[wysija_form id=”6″]

Daar sta je dan: dertiger, single en met kinderwens. Nina de la Croix zat een aantal jaar geleden in dat schuitje. Het was haar nooit gelukt om langer dan drie maanden samen te blijven met een man, maar de gedachte aan een leven zonder man kon ze nog wel aan. Als ze zich echter voorstelde dat er nooit een kind zou komen, dan wist ze heel zeker: dat mag niet gebeuren. Via een speeddate, georganiseerd door de Stichting Meer dan gewenst, kwam ze in contact met het homostel Oskar en Ben en samen besloten ze het avontuur aan te gaan. De ondertitel van het boek (1 single, 2 homo’s, 17 spuitjes) doet vermoeden dat de zwangerschap niet binnen één keer raak was. Maar uiteindelijk lukt het dus wel.

De zwangerschap valt haar zwaar. Tegen journalist Aimée Kiene vertelt ze in Volkskrant: “Ik was 8 maanden misselijk en er kwam, maar dat wist ik toen nog niet, een depressie opzetten. Elke dag deed ik weer mijn best: deed ik een leuk jurkje aan, mijn haar goed, make-up op, en elke dag eindigde ik huilend, kotsend, ruziemakend met de mannen, mijn ouders, mijn zus, mijn vriendinnen. Ik was echt een draak.”  Ondertussen liep er ook nog iets anders mank. Iets waarop je niet rekent, als je zwanger bent, maar wat dus wel kan gebeuren als je het avontuur aangaat met twee leuke homo-mannen. Nina wordt verliefd op Oskar. “Met Oskar kan ik voor mijn gevoel lezen en schrijven. Als wij bij elkaar zijn, praten we zo’n beetje non-stop. (…) Ik viel als een blok voor hem. (…) Maar het was wel ingewikkeld dat mijn liefde niet werd beantwoord en dat diegene toch in de buurt bleef en me bleef troosten en vasthouden. Logisch natuurlijk, ik droeg hun kind. Het was de lastigste verliefdheid die ik heb meegemaakt. Ben heeft mij nooit als bedreiging gezien, hij vond het zelfs mooi. Dat is ook zijn positieve inborst. Het gevoel is langzaam gesleten.”

Alsof deze rollercoaster aan emoties en hormonen niet genoeg is, raakt Nina na de bevalling van haar zoon Ko ook nog eens psychisch helemaal van het padje. Ze wordt opgenomen op een psychiatrische afdeling, krijgt medicijnen en daarna besluiten zij en de twee vaders helemaal samen de kraamtijd te doen.
Hoewel het eerste jaar een heftig jaar is, en Nina ook het hele jaar nog antidepressiva moet slikken, gaat het tussen haar en de vaders van Ko heel goed. Ze wisselen elkaar om de paar dagen af in de zorg van hun zoon en genieten alledrie enorm van hem. Toch vindt Nina het af en toe best lastig dat zij alleen voor Ko zorgt en dat haar homovrienden samen met Ko echt een gezinnetje vormen, ook als zij er niet bij is, zo biecht ze op tegen de zender Vrouw van Telegraaf. Een leuke man zou echt heel welkom zijn.

Ze zit nu op Happn, het nieuwe Tinder, waarin je contact kunt leggen met mannen die in je buurt zijn en waar je misschien net wel langs bent gelopen. “Ik zou het een aanwinst in mijn leven vinden erachter te komen wat er na die drie maanden van verliefdheid, spanning en sensatie gebeurt. Diegene zou het wel goed moeten kunnen vinden met de jongens. Misschien heeft hij zelf wel kinderen en ontstaat er een soort chaotische Pippi Langkous-achtige situatie. Een heel leuke man die inhaakt in dit gezinsleven, dat is mijn ideaal.” Met haar boek En nu komt alles goed wil ze laten zien dat er mogelijkheden zijn voor single vrouwen en homo’s en lesbo’s. Dat je je kinderwens dan niet in de ijskast hoeft te zetten. “Het is niet altijd makkelijk, maar het kan. Mijn boek is openhartig en eerlijk, maar het dient voor mij een duidelijk doel.”

Het volledige interview van Aimée Kiene in Volkskrant teruglezen kan hier

Het boek van Nina bestellen kan hier

Lees ook: Ik ben een egoïstische moeder (en ik probeer me er niet voor te schamen)