Klaar met indoor speelparadijzen? Ga eens naar een Ontdekhoek!

14.02.2018 04:55
jongetje

De winter is lang. Heel lang. En elke week een indoor speeltuin bezoeken is leuk in november, maar na maandenlang in de ballenbak te hebben gedweild, is alle afwisseling welkom. Weleens in een Ontdekhoek geweest? Doe het voor de zon weer schijn, want het is énig!

De Ontdekhoek is, zoals de naam al zegt: een plek voor kinderen waar ze dingen kunnen ontdekken. En dat mogen ze helemaal alleen doen, met een beetje hulp van de ouders natuurlijk. Zelf chips bakken, muziek maken, dammen bouwen in een grote bak met water, foto’s maken, munten slaan, zeepjes maken of zelf een schriftje in elkaar knutselen en er met een ganzenveer in schrijven: het is allemaal mogelijk. En je kunt al je die bezigheden afvinken op een speciaal daarvoor bedoeld lijstje, of niet natuurlijk – als je daar geen zin in hebt.

Kinderen kunnen dus lekker hun gang gaan en allerlei spannende dingen ondernemen, maar de dingen die ze doen zijn natuurlijk ook nog eens leerzaam – dus je slaat twee vliegen in één klap. De toegang is vriendelijk geprijsd en ook voor een glas limonade haal je voor een prikkie. De toegang is volgens de website vanaf vier jaar, maar ik heb er vaak genoeg rondgelopen met een overenthousiaste peuter die niets liever wilde dan de een na de andere foto maken met behulp van een donkere kamer, ontwikkelpapier en schattige vormpjes (maar dat heb je niet van mij, oké!).

Dus mocht je nog een last minute binnenvertier-dinges zoeken, dan zit je hier helemaal op je plek, je ontdekplek (grapje).

De Ontdekhoek vind je in Lelystad, Rotterdam en Zwolle. Meer informatie: www.ontdekhoek.nl