Een kleine Freek Vonk in huis? Breng dan een bezoekje aan Zoo Bizar in Orvelte

15.02.2019 04:45
Een kleine Freek Vonk in huis? Breng dan een bezoekje aan Zoo Bizar in Orvelte

Kunnen jouw kinderen ook geen genoeg krijgen van Freek Vonk, hagedissen en slangen? Weten ze als kleine Steve Irwinnetjes al alle feitjes over cobra’s, varanen en adders op te lepelen? Ga dan een keertje naar Zoo Bizar in museumdorpje Orvelte. Succes gegarandeerd!

Zoo Bizar is een mini-zoo, opgezet in een oude Saksische boerderij in museumdorp Orvelte. Het is de kleinste Zoo van Nederland en misschien zelfs van Europa. Op originele wijze zijn er verschillende kleine (exotische) diersoorten te bewonderen.

Door de kleine opzet is het altijd mogelijk oog in oog te staan met de dieren die er leven. Veel dieren zijn gehuisvest in open verblijven. Er is altijd iemand aanwezig die veel kan vertellen en demonstreren over de bijzondere dieren en hun bizarre leefgewoontes. Maak kennis met stinkdieren PéPé, Tijgertje en Spot, Takkie de wandelende tak en Roos de Rozenkever. De medewerkers hebben alle tijd om je vragen te beantwoorden. Ook mag je zelf dieren vasthouden! Wie durft een wurgslang om de nek te hangen of een vogelspin over zijn hand te laten lopen?

Zoo Bizar is niet zo groot, dus je kan er niet echt een hele dag doorbrengen. Maar in het dorpje Orvelte is nog meer te doen. Zo ligt tegenover de boerderij een schaapskooi en vind je verderop een klim- en klauterpad. Leuk om het bezoekje aan Zoo Bizar mee te combineren. Extra leuk: de toegang voor Zoo Bizar is € 4,75 p.p., dus ook leuk voor je portemonnee

Adres & Contact
Zoo Bizar
Dorpsstraat 2
9441 PD Orvelte
info@zoobizar.nl
+31(0)593322400

Openingstijden
April t/m oktober
: Wo-do-vrijdag vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur, za en zo vanaf 10.30 uur
November t/m Maart: Woensdag van 11.00 tot 17.00, zaterdag en zondag van 10.30 uur tot 17.00

(Bron: Zoo Bizar)

Lees ook: Nog geen plannen dit weekend? Ga naar Dierenpark ZieZOO in Noord-Brabant.