Kleinschalig vakantiepark in stukje onontdekt Frankrijk

L'Etoile Dore
Rust en ruimte, temidden van veel groen, met toch voldoende entertainment voor de kinderen, in het hoogseizoen in Frankrijk? Dat klinkt bijna te goed om waar te zijn, maar het bestaat. Even een goede 900 kilometer doorbijten en je komt aan bij het kleinschalige vakantiepark L’Etoile Dore in de Auvergne.

Auvergne is niet voor niets door de lonely planet op de zesde plaats gezet van bestemmingen die je moet bezoeken in 2016. Volgens de bijbel der reisgidsen doen de valleien en vulkanische bergpieken meer aan IJsland dan aan Frankrijk denken, en weten de Fransen, die de overvolle Rivièra willen vermijden, deze streek de laatste tijd ook goed te vinden.

PicMonkey Collage Auvergne
De Auvergne

L’Etoile Dore is van Nederlandse eigenaren en heeft 10 chalets op een groot terrein staan. De chalets hebben 2 slaapkamers, voorzien van boxspring bedden, ingerichte keuken en woonkamer. Maar het is zomer en Frankrijk, het leven zal zich vooral buiten afspelen, dus er is terrasmeubilair en ligstoelen bij de huisjes. Grote plus is dat je ‘s ochtends vroeg niet hoeft te haasten naar de plaatselijke boulanger voor je verse stokbrood, croissant of pain au chocolat. Je geeft je bestelling door en ‘s ochtends hangt deze keurig in een broodzak bij je huisje. Met een cafe au lait erbij een perfect begin van de dag. Het hele terrein is kindvriendelijk. Er mogen geen auto’s op, dus het kroost kan naar hartelust rondrennen, zonder je zorgen te hoeven maken over auto-ongelukken. Bij de parkeerplaats staat een bolderkar klaar waarmee je je spullen en boodschappen naar het huisje kan brengen. Verder is er op het terrein een speeltuin en een zwembad wat voor kindervertier zorgt. Het zwembad is niet diep en loopt langzaam af waardoor het ook voor de kleinere kinderen geschikt is. Voor de ouders staan er ligbedden omheen zodat er ook nog even een boek gelezen kan worden. Genoeg plekken in de schaduw ook.Wanneer je even geen zin hebt om te koken wordt er een keer per week een Franse avond georganiseerd. Eten aan lange tafels, met een speciale tafel voor de kinderen. Verder wordt er een keer in de week patat gebakken die je zelf met een pan kan ophalen.

L'Etoile Dore

In de omgeving is er ook genoeg te doen. De sportievelingen kunnen moutainbiken, kajakken of golfen. En voor de kinderen wordt er bijvoorbeeld een wandeling langs de rivier georganiseerd en er is een klimbos vlakbij. Maar ook de cultuurliefhebber kan hier aan zijn trekken komen door een bezoek aan een oud stadje zoals puy-en-velay. Hier ligt ook het middeleeuwse fort Ploignac, waarmee het voor de kinderen ook een leuk uitstapje wordt. Voor de fijnproevers zijn de vele kazen die in deze regio gemaakt worden een aanrader. Specialiteit van de streek is de bleu d’Auvergne, en er zijn autoroutes waarbij je onderweg kaas kan proeven. Wat leuker om dit te doen met de blauwe oude eend die je bij L’Etoile Dore kan huren voor een dagje. Waan je een echte fransman voor een dagje! Sluit de dag af met een hike door de bergen om die calorieen weer te verbranden, of speel een potje petanque op het vakantiepark.

PicMonkey Collage3
Activiteiten Auvergne

Geen fan van Frankrijk? Ontdek dan: Het best bewaarde geheim van Italië: Procida.

More from Anna Marij van der Meulen

Ongelofelijk! Deze moeder geeft haar vierling (ALLEVIER) borstvoeding!

Het lijkt een vrij onmogelijke taak, een vierling borstvoeding geven, maar het...
Lees verder