“Ik krijg een jongetje en nu ben ik teleurgesteld.”

10.04.2016 04:55
jongetje

Marloes (27) is zwanger van haar eerste kind. Ze had zichzelf altijd gezien als moeder van een meisje. Maar tijdens de 20-weken echo heeft ze te horen gekregen dat ze een jongetje krijgt. Sinds de echo is neerslachtig en heeft ze weinig plezier meer in haar zwangerschap. Ze had zich zo ingesteld op een dochter, want een zoon, daar kan ze zich niks bij voorstellen.

“Ik ben een echte meisjesmoeder. Het is moeilijk uit te leggen, maar zo voelt het gewoon. Als ik moeder zou worden, dan zou het van een dochter zijn, zo heb ik dat altijd voor me gezien. Zelf ben ik ook echt een meisje-meisje en ik heb dus altijd voorgesteld hoe ik de haartjes van mijn dochter zou vlechten en samen met haar met poppen zou spelen. Met kleine jongetje heb ik niks. Ik vind ze maar druk en onbehouwen, als ik moeders van jongetjes zie, die constant aan het waarschuwen zijn en achter ze aan moeten rennen, dan word ik al moe als ik eraan denk. Maar straks ben ik dus zelf zo’n moeder. Dat idee, daar kan ik maar moeilijk aan wennen.”

“Het klinkt natuurlijk ondankbaar, dat weet ik ook wel. Want een gezond kind, dat is gewoon een zegen. En alles zag er prima uit op de 20-weken echo, onze zoon doet het hartstikke goed, daar mag ik me gelukkig mee prijzen. Echt, ik wéét het. En toch ben ik teleurgesteld. Ik vraag me af of ik een zoon wel net zo leuk ga vinden als een dochter, of ik niet altijd blijf verlangen naar een meisje. Meer dan één kind heb ik namelijk nooit gewild, dus dat zou betekenen dat die dochter er nooit komt. Maar nu twijfel ik daar opeens aan, want misschien wordt een tweede dan wel een meisje. Belachelijk om zo’n gok te nemen natuurlijk, want voor hetzelfde geldt wordt het weer een jongen. Ik schaam me voor mijn gevoel, maar ik kan het ook niet echt wegstoppen. Zal het veranderen als ik eenmaal bevallen ben? Ik hoop het zo.”

Lees ook: “Ik was zwanger en hoopte met mijn hele hart op een miskraam.”