Kruip, glibber en speur mee tijdens de slootjessafari in het Vondelpark!

slootjesdagen
Tijdens de Slootjesdagen kun je op ontdekkingstocht, bijvoorbeeld in het Vondelpark op zaterdag 11 juni. Met schepnet en emmer op zoek naar kokerjuffer, schaatsenrijder, bootsmannetje en stekelbaars. Samen met je (klein)kinderen, net als vroeger, ontdekken wat er in de sloot leeft. Laat je in het Vondelpark gidsen en verrassen door die sloot. Heerlijk. En daarna even een wijntje drinken bij Het Blauwe Theehuis.

Lees ook: Elke zondag superleuk: Radinoon!

Hutten bouwen, je verstoppen onder blaadjes, liggen kijken naar de wolken. Zelf je verhaal maken, en ervaren wat het is om niet te haasten… Buiten scharrelen en rommelen. Dat is wat kinderen nodig hebben om gezond groot te worden. Het IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, wil kinderen laten ontdekken hoe leuk buitenspelen is. In de tuin, in de buurt, op het schoolplein en in de natuur.

slootjesdagen slootje3 ivnbb Waterproefjes HenkHelwig01102011g

In het Vondelpark kun je zaterdag 11 juni van 10 tot 16 terecht, verzamelen bij het houten hek aan de zuidzijde van de Koeienweide. Maar door het hele land worden er verschillende activiteiten georganiseerd.

Zo is er in Maarssen een onderwatersafari met kampvuur op 10 juni van 18:30 tot 21:00, is er ode Gorsselse Heide een waterfestijn op 12 juni en is er op 18 juni een spetterende excursie in Natuurgebied de Piepert in Eys. Een overzicht van alle activiteiten vind je hier.

Lees ook: Ga strandjutten in Egmond aan Zee

Geschreven door
More from Petra Meijerhof

Een bijzondere brief van een vader aan zijn driejarige dochter

Vader Patrick schreef een brief aan zijn driejarige dochter Lola. Lola is...
Lees verder