Lekker hutten bouwen & visje vangen in de natuur met je peuter?

Een week zonder iPad en andere schermen maar lekker de laarzen aan en de wilde natuur in! Hutten bouwen, hout sprokkelen voor het grote kampvuur, helpen met koken, pijl en boog maken, dat soort dingen. Dat kan in mei en juni op dit domein in Midden Frankrijk. Ze hebben er een Stoere Gezinnen Week (mei) én een Wilde Peuter en Kleuter Week (juni). Leuk?

Volgens veel onderzoeken zijn Nederlandse kinderen een van de gelukkigste ter wereld. Dat is een geruststellend idee. Aan de andere kant zien we dat opgroeiende kinderen van deze tijd veel achter verschillende schermen zitten en dat ze daardoor weinig avonturen buiten beleven. In de Meivakantie organiseren we daarom een speciale week waarin we de Stoere Gezinnen meenemen naar buiten, weg van de tablets, smartphones en laptops, de wilde natuur in, dingen doen die de ouders vroeger zo normaal vonden en nu een zeldzame bezigheid zijn geworden.

Voor wie is deze week bedoeld?

Voor iedereen, vader en dochter, moeder en zoon of het hele gezin en voor alle leeftijden. Op het domein Le Mas d’en Haut

Wat gaan we doen?

We gaan ons bos in om hutten te bouwen, we gaan hout sprokkelen voor het grote kampvuur waarboven we broodjes en marshmallows roosteren, we maken pijl en boog en vlieger met een zakmes, we doen een dropping, we spelen Kubb, levend Stratego en Weerwolven, we nodigen een Nederlandse besnorde boswachter uit die ons gaat vertellen over de natuur om ons heen en we hebben nog veel meer spannends in petto. Uiteraard is er ook genoeg tijd om een duik in het verwarmde zwembad te nemen en om een beetje te chillen bij je tent of om een potje voetbal te doen en misschien zelfs wel een keertje wat kinderyoga.

Stoer4-klein Stoer1-klein Stoer6-klein Stoer5-klein vuurtje-klein

Wat kost dat?

(ouder & kind) €825
gezin (2 ouders & 2 kinderen) €1300
extra kind €200 / extra ouder €350
supplement gîte €75 – G1 / €150 – G3
inclusief: alle avontuurlijke uitstapjes
6x ontbijt inclusief koffie en thee
5x lunch
6x diner
6x overnachting in een Safaritent of Gîte met opgemaakte bedden

Klik hier voor meer informatie en/of boeken.

Wanneer en waar?

SGW1 Aankomst zondag 24 april, vertrek zaterdag 30 april
SGW2 Aankomst zondag 1 mei, vertrek zaterdag 7 mei
WKPW Aankomst zondag 12 juni, vertrek zaterdag 18 juni

Verblijf: www.lemasdenhaut.nl, op 8,5 uur rijden van Utrecht, in de Creuse. Ook bereikbaar per trein (Montlucon) of vliegtuig (Clermont Ferrand, rechtstreeks met Hop).

Hutten bouwen, fikkie steken, dropping… Kortom: Leuk! Klik hier

Geschreven door
More from Tamara

Die lange ochtenden in het weekeinde… (kijk deze arme vader nou!)

Barbara weet zich soms geen raad met die lange ochtenden in het...
Lees verder