Lekker weer! Dus we gaan zwemmen, spelen en vliegeren bij ’t Twiske

Lekker weer op komst! Dus we gaan zwemmen, spelen en vliegeren bij 't Twiske
Prachtige strandjes, perfecte zwemmeertjes, uitgestrekte vliegerveldjes en een grote waterspeeltuin, en dat allemaal vlakbij Amsterdam. Je vindt het allemaal in ’t Twiske. 

’t Twiske is een natuurgebied dat grenst aan Amsterdam Noord, waar je heerlijk kan fietsen, watersporten en zwemmen. Het is makkelijk bereikbaar via Zaandam (dus je hoeft niet door de stad te rijden). In ’t Twiske vind je verschillende strandjes waar je kan zwemmen en spelen, zoals de Stootserplas, het Kure-Jan strand en het Vennegat. Op alle strandjes is er een afgezet zwemgedeelte met een ballenlijn, maar vaak geen toezicht, dus let zelf goed op.

Kinderen kunnen zich urenlang vermaken in de Speelsloot. Hier vind je een heus indianendorp. Er staan twee kleurrijke wigwams en een totempaal. Daarnaast kunnen ze zich uitleven op de klimtoren, het pontje over het water nemen en van de kabelbaan gaan. En na al dat ravotten en gespeel is het tijd voor een lekkere picknick of een potje vliegeren.

Qua eten kan je natuurlijk je eigen picknick meenemen, en op sommige strandjes is het ook toegestaan om te barbecueën. Let wel op dat je dat even van tevoren checkt. Anders kan je bij Paviljoen Twiske ook terecht voor een tosti, een goede burger en een welverdiend wijntje. Perfecte lentedag toch?

Bron: Twiske Waterland

LEES OOK: Doen! Eten aan het water bij PorterHouse in Naarden

 

Sanne (25) woont samen met haar vriend en heeft nog geen kinderen. Die wil ze voorlopig ook nog niet, maar door haar werk bij Me to We komt ze in ieder geval zeer goed beslagen ten ijs als het zover is.

Lees ook
Geschreven door
More from Sanne Mulder

Haha! Ellen Degeneres becijfert de baby’s van haar collega’s

Talkshowhost Ellen Degeneres heeft een nieuw element in haar show, waarin mensen...
Lees verder