Het allerleukste uitje voor DEZE zondag: Vragendag bij NEMO

22.06.2017 09:04

Zitten jouw kinderen altijd met vragen waar jij het antwoord ook niet op weet – Waar eindigt het heelal? Waarom zijn stenen hard? Hoeveel water heb je nodig om de zon te blussen – dan willen ze de Klokhuis Vragendag op zondag 25 juni in NEMO in Amsterdam niet missen. 

Vanaf 11.00 uur ‘s ochtends zit een team van 40 wetenschappers klaar om met behulp van spannende proefjes en demo’s antwoord te geven op alle slimme, rare en bijzondere vragen die kinderen de afgelopen tijd in konden sturen naar Het Klokhuis. En voor wie vooraf niets heeft ingezonden is er  de ‘Vraag-maar-Raak-Balie’ waar je een spontaan bedachte vraag kan stellen.

Ook leuk voor nieuwsgierige bezoekertjes is de ‘Vraag-Maar-Raak show’, waarbij wetenschappers zo snel mogelijk een helder antwoord proberen te geven op kindervragen uit de zaal. Verder kunnen ze een Klokhuis-quiz spelen, live demonstraties bekijken en is het helemaal leuk dat ze samen op de foto kunnen met hun favoriete Klokhuispresentatoren: Sosha, Bart, Pascal en Nienke. Nieuw is de spoedcursus ‘Hoe word ik een wetenschapper’, waar geleerd wordt hoe een wetenschappelijk onderzoek écht werkt. Genoeg te doen dus. Aan de ouders is ook gedacht. Jullie kunnen een mini-cursus volgen over hoe kinderen hun wereld onderzoeken. Toch interessant en duurt maar 30 minuten.

Even afkicken van de ‘informatie-overload’ kan in het restaurant op het dak van NEMO, werkelijk de allermooiste plek van Amsterdam, met het beste uitzicht, en gave openluchttentoonstelling Energetica (met waterfonteintjes!) en een fijn terras. Geniet van een lekker broodje, huisgemaakte limo en een goede kop koffie om vervolgens de rest van NEMO te ontdekken.


NEMO Science Museum, Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam
Open: van 10.00 uur tot 17:30 uur
Entree: €16,50, te koop op de dag zelf bij de kassa of koop van te voren een e-ticket.
(Het is niet nodig om je vooraf in te schrijven voor dit evenement)


Dit artikel is gemaakt in samenwerking met NEMO Science Museum, maar de inhoud is 100% van ons. Voor meer informatie over NEMO klik je hier.

Lees hier meer over ons advertentiebeleid.


Beeld: NEMO Science Museum, fotograaf: DigiDaan