Leuk en leerzaam uitje: Corpus in Oegstgeest!

25.11.2015 04:50

Je krijgt ongetwijfeld wel eens onsmakelijke of gekke vragen toegesmeten van je kind.  “Waar komt poep vandaan?”, “Waarom is bloed rood?”, “Waar heb je lucht voor nodig?” Soms geef je maar een zo kort mogelijk antwoord uit tijdgebrek omdat je zelf het antwoord eigenlijk ook niet zo goed weet of omdat het praten over poep nou niet bepaald smakelijk is terwijl je zit te eten. In Oegstgeest, vlakbij Den Haag, is er Corpus!  En na een bezoekje aan dit museum ben je voorlopig wel weer verlost van kakvragen.

me-to-we corpus

 

 

 

 

 

 

 


Bij Corpus kan je met kinderen vanaf 6 jaar
een reis maken door het menselijk lichaam. Je krijgt een koptelefoon op met audio in de door jou gewenste taal en je volgt braaf de instructies die je leiden van het ene orgaan naar het andere. Alles is erg visueel uitgebeeld, zo is er bijvoorbeeld een complete mond met tanden en een sponzige tong waar je doorheen kunt lopen. En wanneer je door de darmen loopt, hangt er zelfs een beetje een apart luchtje, om alle zintuigen te prikkelen.

me-to-we corpus

De uitleg is erg duidelijk en goed te begrijpen voor kinderen. Zelfs als volwassene steek je hier nog wat van op. Af en toe zijn er korte filmpjes te zien, zoals over de werking van de ogen, terwijl je in een gigantische oogbol staat.

me-to-we corpus

Aan het einde van de rit –die ongeveer 55 minuten duurt- zijn er talloze activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er –voor de papa’s en mama’s- hometrainers waar je je conditie kunt meten en weegschalen die je BMI berekenen. En er zijn interactieve quizzen om te zien of je wel goed hebt opgelet tijdens de tour. Kortom: een leerzaam én leuk dagje uit!

Ga ook eens: Met je stadskinderen koetjes aaien en pepernoten proeven.