Leuk én spannend: naar het Oertijdmuseum in Brabant

25.05.2019 04:55
Spannend en leuk: naar het Oertijdmuseum in Brabant

Zijn jouw kinderen geobsedeerd door dinosaurussen, maar is Dinoland in Zwolle nou niet bepaald in de buurt? Niet getreurd! Ook in Oertijdmuseum De Groene Poort in Boxtel, Noord-Brabant, kunnen dinoliefhebbers hun hart ophalen. 

Door middel van een fotospeurtocht (of voor de wat ouderen: een digitale speurtocht via de app) komen kinderen van alles te weten over de oertijd en de verschillende fossielen en dinosaurussen. Zo komen ze onder andere een gigantische T-rex tegen en zijn er dino’s die bewegen en ademen. Net echt dus! Onderweg moeten de kinderen allerlei vragen beantwoorden. Hebben ze alle antwoorden goed? Dan winnen ze aan het einde van de speurtocht een kleine prijs.

Binnen alles gezien? Dan is het tijd om naar buiten te gaan. In het twee hectare grote oertijdwoud valt van alles te zien en te beleven. Er zijn verschillende levensgrote dinosaurussen te bewonderen, kinderen kunnen een dinoskelet uitgraven in een grote zandbak en er is een speeltuin waar ze zich prima even kunnen vermaken.

Het museum beschikt over een winkel en een museumcafé, zodat jullie de middag kunnen afsluiten met een kop koffie.

Oertijdmuseum De Groente PoortBosscheweg 80 in Boxtel
Open: dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Entree: voor kinderen van 3 t/m 11 jaar betalen jullie 6 euro, voor volwassenen 9 euro.

Lees ook: Doen! Met z’n allen naar het Gevangenismuseum in Veenhuizen.

(Beeld: Oertijdmuseum Boxtel via Facebook)