Leuk voor Tweede Paasdag: ga langs bij de boer tijdens de AH Buitendag

Leuk voor Tweede Paasdag: ga langs bij de boer tijdens de AH Buitendag
Tijdens de AH Buitendag op Tweede Paasdag geven ruim 75 boeren, telers, tuinders, bakkerijen en brouwerijen een uniek kijkje in de keuken. Daarbij wordt het 13 graden dit weekend, dus wat let je om er maandag eens lekker op uit te trekken. 

De Buitendag wordt georganiseerd door Albert Heijn. Dagelijks belanden namelijk verschillende verse producten zoals groente, vlees, kaas en brood op onze borden. Maar waar komen deze producten eigenlijk vandaan? Tijdens de Buitendag ontdek je de oorsprong van al deze lokale producten. Op verschillende locaties door heel Nederland worden leuke activiteiten georganiseerd, zoals rondleidingen, proeverijen en demonstraties.

Ga bijvoorbeeld naar de boer, en leer een koe melken. Liever lammetjes, biggetjes en kalfjes aaien? Dat kan natuurlijk ook. Of neem een kijkje bij de kaasboer, en leer hoe je je eigen Edammertje maakt. Wil je weten wat er bij jou in de buurt te ontdekken valt? Kijk dan hier. In totaal doen 75 leveranciers, verspreid door het hele land, mee aan de AH Buitendag. Een gezellig dagje uit voor de hele familie, jong én oud.

Heb je iets leuks gevonden bij één van de bedrijven bij je in de buurt, dan kan je je via deze website gratis inschrijven voor een rondleiding bij één van de deelnemende boeren, telers, tuinders of andere leveranciers in de regio. Meer informatie over de AH Buitendag is te vinden op www.ah.nl/buitendag.

Bron: AH.nl

LEES OOK: Een superleuk lente-uitje: de Open Boerderijdagen!

 

Geschreven door
More from Sanne Mulder

Dit filmpje bewijst: Zelfs bij beroemde moeders gaat het ouderschap niet altijd over rozen

Het ouderschap is soms zwaar. En het maakt je kinderen echt niet...
Lees verder