Lianne: “Ik zat op de enige vierkante centimeter die nog vrij was op de achterbank. Zo kon ik mijn baby goed in de gaten houden!”

Een tijdje geleden vroegen we jullie om een verhaal in te sturen over die eerste vakantie met een baby. Wij kozen de leukste drie uit. Hier lees je verhaal 1, van Lianne. “Drie reservepakken babyvoeding en zelfs twee kruiken nam ik mee op vakantie – what was I thinking?”

“Hoor jij hem nog?” [stilte] “Ik denk het wel..” 
“Stop anders even bij dat benzinestation, dan kijk ik eventjes.” […] “Ja hoor, hij doet het nog. Hij ligt gewoon lekker te slapen. Kunnen we de Maxi-Cosi anders niet omdraaien? Dan kunnen we hem beter in de gaten houden.”

De Maxi-Cosi is uiteindelijk niet omgedraaid hoor, nee, ben je gek. Ik ben gewoon zelf achterin gaan zitten. Op de enige vierkante centimeter die er nog vrij was op de achterbank.
Want zittend op het aankleedkussen, met vier pakken luiers in mijn nek, een gigantische stapel rompers op mijn schoot en mijn voeten bovenop het babybadje, kon ik mijn zoon van drie maanden het beste in de gaten houden.

Zijn vader liet ondertussen een langgekoesterde droom uitkomen; met de auto naar Spanje rijden. Dat deze stationwagen íets gevulder was dan hij van te voren had verwacht, dat was mijn schuld (wie laat er dan ook een jonge moeder – nog stijf van alle hormonen die bij het krijgen van een baby horen – de vakantiespullen klaarzetten?) 
Want hé, badderen doen we thuis in een badje, dus op vakantie ook! En het verschonen? Dat deden we thuis op een aankleedkussen. Dus ja, die moest ook mee. Het slapen? In de wieg, dus die moest ook mee. Maar hier werd ik echter gestopt door mijn man: “Je wilt de wieg meenemen?? Dat gaat nooit passen!” Tja, de stacaravan had een tweepersoonsbed en een stapelbed, beiden leken me niet echt geschikt voor een baby.
 Na lang beraad werd het de reiswieg van de kinderwagen. Oh, en laten we dan vooral ook het onderstel niet vergeten. Kunnen we lekker wandelen.
 Uhm, de luiers.. Twee pakken luiers voor een lange week, het leek mij voldoende. Maar wát als hij nou iedere dag een spuitluier zou hebben… dan kon ik er maar beter vier grote pakken van maken. En de kleding, zomer in Spanje, misschien zijn 8 rompertjes wel voldoende. Tenzij hij straks écht iedere dag een spuitluier heeft. Laat ik er maar 12 rompertjes van maken, of nee, 16. 
Zal ik voor mezelf dan ook maar wat extra jurkjes meenemen? Stel je voor dat hij besluit er langs de bovenkant iets uit te gooien? Oh, en strandlakens niet vergeten! Voor als we aan het zwembad gaan liggen.

Wonder boven wonder kregen we uiteindelijk alles wat mijn hartje begeerde in de auto (gepropt). De lange rit werd gemaakt en de vakantie gevierd. Het zal echter niemand verbazen dat onze eerste gezinsvakantie íets anders verliep dan verwacht. 
We hebben misschien twee keer aan het zwembad gelegen; het bleek geen geschikte locatie om de kinderwagen – met daarin een slapende baby – te parkeren.

Onze zoon kreeg daarnaast geen spuitluiers en ook aan de bovenkant maakte hij het niet bonter dan een flinke boer.
 Het wandelen met de kinderwagen bleek niet heel handig te zijn op een camping in de bergen en het aankleedkussen werd al snel vervangen door een hydrofielluier op de bank of ons matras. Als klap op de vuurpijl hebben we onze boef toch zeker twee keer in gebadderd in het babybadje, het overige wassen werd – je raadt het al – onder de douche gedaan.

Aan het einde van de vakantie werd manlief ook steeds stiller, hij bleek zich voor te bereiden op de ‘zware klus’ die hem te wachten stond: het opnieuw inpakken van de auto.
De grote stapel (ongedragen!) rompers, luiers, spuugdoekjes en badcapes kregen – met een chagrijnige blik – een plekje in de kofferbak. Evenals de drie reservepakken babyvoeding, de twee kruiken (What was I thinking?) en de leuke, maar veel te warme shirtjes en broeken die ik voor de zekerheid tóch maar meegenomen had. Waarschijnlijk geen verrassing, maar sinds die vakantie pakken we samen de koffers in!

Geschreven door: Lianne van Poppel – Alferink
Beeld: Stockbeeld

p-__ahaz_400x400Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Center Parcs. Dichtbij en toch even lekker ertussen uit, bij Center Parcs hoef je nergens aan te denken. Center Parcs zorgt dat alles geregeld is, zodat je zorgeloos kunt genieten van je tijd samen. Van babymeubels en het Baby Servicepakket in de cottage tot gratis potjes babyvoeding in de restaurants. Of geniet volop van je baby tijdens één van de activiteiten zoals Baby zwemmen en baby massages. Bij Center Parcs kun je echt even samen zijn en unieke momenten creëren met je gezin. Voor meer informatie over Center Parcs klik je hier .

Lees hier alles over ons advertentiebeleid. 

Lees ook
Geschreven door
More from Philippine Dankelman

Alles wat je nog niet wist over je borsten

Klein, groot, ferm, slap, stevig of zacht, borsten zijn er in alle...
Lees verder