Wat er allemaal aan je lichaam verandert na de bevalling

22.01.2019 04:55

Je lichaam verandert natuurlijk enorm tijdens de zwangerschap. Er moet natuurlijk een hele baby worden gemaakt, en daar heb je nou eenmaal bepaalde middelen en ruimte voor nodig. Maar wat sommige (aanstaande) moeders niet weten, is dat ook na de bevalling sommige dingen nog anders blijven, of juist pas dan ontstaan. 

Onderstaande uitspraken komen van moeders uit de Buzzfeed community, en gaan over de veranderingen die ze niet zagen aankomen na de bevalling.

1. “Ik wist wel dat het voor zwangere vrouwen moeilijk was hun plas in te houden, maar ik had niet verwacht dat ik na de bevalling het letterlijk op de dansvloer zou laten lopen op de bruiloft van mijn beste vriendin”


via GIPHY

 

2. “Mijn navel had opeens een totaal andere vorm”


via GIPHY

 

3. “Op een of andere manier was ik super verbaasd dat mijn buik zo’n slappe flap was na de bevalling van mijn zoon. Ik dacht vreemd genoeg dat mijn buik weer plat zou zijn.”


via GIPHY

 

4. “Ik poepte opeens vanuit mijn vagina. Dit heet ‘rectovaginale fistula’ en ik had echt geen idee dat dit ooit zou kunnen gebeuren!”


via GIPHY

 

5. “Er groeide opeens een stukje krullerig haar uit mijn kruin, terwijl ik altijd super steil haar heb gehad”


via GIPHY

 

6. “Ik wist niet dat ik zo veel melk zou lekken dat mijn bed constant naar macaroni met kaas zou stinken. Ik heb elke dag mijn bed moeten verschonen”


via GIPHY

 

7. “Door het geven van borstvoeding verlies je niet echt gewicht. Het verbrandt wel een boel calorieen, maar je hebt nog steeds even veel honger als dat je had toen je nog zwanger was, omdat je letterlijk melk aan het produceren bent. Ik viel pas af toen ik met baby-hapjes begon.”


via GIPHY

 

8. “Mijn smaakpapillen zijn veranderd. Voor mijn zwangerschap hield ik enorm van pittig eten, maar tijdens mijn zwangerschap vond ik zelfs ketchup en peper te pittig. Ik hoopte dat mijn tolerantie wat omhoog zou gaan na de bevalling maar nee, ik ben nog steeds een mietje!”


via GIPHY

 

9. “AL mijn striae verscheen 10 dagen na de bevalling, precies toen ik dacht dat het gevaar was geweken!”


via GIPHY

 

10. “Als je een keizersnede hebt gehad; de pijn bij gasvorming. Oh mijn god.”


via GIPHY

Bron: Buzzfeed

Lees ook: Bewezen: zwangerschap verandert je hersenen.