Logeren bij de boer, met designkoeien en slow food

Kom even helemaal los van het alledaagse leven met een weekend of weekje op de boerderij. In het Twentse Lattrop-Breklenkamp staat erfgoed Bossem, een boerderij met verschillende logeermogelijkheden, lekker eten, mooie omgeving en een paradijs voor kinderen. (Geschikt voor zomer & winter!)

Ga logeren in een van de sterrenkubussen, met een transparant dak, waardoor je van de sterren kunt genieten terwijl je in je bed ligt, of kies voor een boerderijkamer welke zijn gebouwd op de fundamenten van de oude stal. In de winter krijg je bij de kubus een vuurkorf met hout, en wordt ‘s ochtends het ontbijt in een mandje voor je deur gezet. In het voorjaar of in de zomer kan je je eigen tent meenemen, of logeer in een van de safari-lodge tenten, inclusief een houten badtobbe.

Highlight van een verblijf op de boerderij is het Twentse table d’hôte. Elke zaterdagavond kun je aan lange tafels aanschuiven voor een heerlijk 4-gangen diner, bereid met lokale ingrediënten, en vlees van de koeien, het brandrode rund, op de boerderij. Het vee loopt in de zomer gewoon in de weide, en in de winter in de stal waar het een speciaal dieet krijgt, en dat proef je zeker. Voor kinderen is er een aangepast kindermenu.

De sfeer van de boerderij en eigenaren is ontspannen, behulpzaam en vriendelijk. En in de maanden juli en augustus worden er op de boerderij activiteiten voor de kinderen georganiseerd zodat de ouders ook even wat tijd hebben om bij te komen. Je kan relaxen op de boerderij, waar voor het nageslacht de trampoline en schommels niet ontbreken, maar in de omgeving zijn ook genoeg leuke uitstapjes te maken. Op de boerderij zijn mooie fiets- en wandelroutes aanwezig die het grensgebied met Duitsland doorkruisen. Of verwen jezelf met een bezoek aan de boerderijspa, lekker zweten in de hooioven of een babyvelletje na een pakking met geitenboter. Of breng eens een bezoek aan het pittoreske Ootmarssum, een oud stadje met veel galleries.

More from Anna Marij van der Meulen

“Moet ik mijn relatie op het spel zetten voor een derde kind?”

Sarah (37) heeft twee zoontjes van 3 en 5, maar wil dolgraag...
Lees verder