Dag man, dag kinderen! Mama gaat een roadtrip maken

Jij denkt er vast ook weleens aan terug: die tijd dat je zomaar, spontaan, kon beslissen om met er met je vriendinnen op uit te gaan. ‘s Ochtends bedenken dat je dit weekend niks te doen had, een weekendtas en een paar (of zes) schoenen in de achterbak mikken en gewoon gaan. Hoe anders is dat nu je moeder bent? Nu ziet een roadtrip er wel heel anders uit.

Als ik in de auto zit en over mijn schouder kijk, moet ik doorgaans goed zoeken om mijn kinderen te vinden. Ze worden namelijk bedolven onder het rondslingerend speelgoed, lege drinkpakjes, half opgegeten koekjes, een bananenschil hier en daar, pakken billendoekjes en andere rotzooi die bezit lijkt te nemen van je leven als je eenmaal moeder bent. In plaats van mijn eigen Spotify-lijst galmt er tijdens iedere rit K3, of Kabouter Plop uit de boxen en de goeie gesprekken hebben plaatsgemaakt voor ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ spelletjes, in een wanhopige poging op de plaats van bestemming aan te komen zonder dat er iemand een driftbui krijgt van verveling. Nee, dan de tripjes van vroeger, toen je in een rammelend koekblikje vol vriendinnen met de vlam in de pijp over de snelweg ging naar, ja waar naartoe eigenlijk? Naar waar de wind (en die ene tank benzine die je kon betalen) je bracht. Those were the days…

Ik weet het in ieder geval nog goed, dat een goede vriendin van mij haar rijbewijs had gehaald en dat we de volgende dag meteen heel ambitieus een toertje Nederland planden. 18 Waren we en we voelden ons heel wat. Totdat het boodschappenkarretje dat we van mijn vriendin haar moeder hadden afgetroggeld afsloeg voor het stoplicht op een heel druk kruispunt en we met geen mogelijkheid meer vooruit kwamen. Ik zie mijn vriendin nog zitten, met klotsende oksels achter het stuur en wij als hysterische bijrijders helemaal in een deuk. Of die keer dat ik met mijn toenmalige vriendje in zijn eerste krakkemikkige autootje helemaal naar Zuid-Frankrijk reed. Schuddend en ratelend hobbelden we over de périphérique, ons afvragend of het misschien toch niet verstandig was geweest om lid te worden van de ANWB en of het wel normaal was dat er rook onder de motorkap vandaan kwam. Dat lijkt, als ik nu naar mezelf kijk als ik in de auto zit, volgeladen met luiers, Disney dvd’s en Nijntje koekjes, wel een eeuwigheid geleden. En hoewel het nu doorgaans ook heel gezellig is in de auto, mis ik die roadtripjes van vroeger best weleens.

“Zijn we er al?”, “Ik moet plassen”, “Ik verveeeeeel me…” zijn nu zo ongeveer de gespreksonderwerpen als we onderweg zijn. En het tellen van molens natuurlijk, laten we dat niet vergeten. Hoewel dat ook zijn charme heeft (vooral ‘s avonds, als je weer thuis bent en met een glas wijn op de bank zit), is het heerlijk om af en toe die oude tijden weer even te herleven. De kruimels van die Nijntjekoekjes weg te vegen en de achterbank te vullen met vriendinnen ipv kinderstoeltjes. Dag man, dag kinderen, mama trekt er even lekker zelf op uit! En het voordeel is dat het cruisen nu waarschijnlijk heel wat gerieflijker gaat, nu je waarschijnlijk niet meer in een roestbak rijdt die je bij één of andere duistere dealer voor een bodemprijs hebt moeten weg onderhandelen en inmiddels niet meer in paniek raakt bij het zien van ieder stoplicht. Hoe anders (en hoe heerlijk) is dat? Even weer on the road met je vriendinnen, weer heel even zoals vroeger. Maar dan beter.

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet, en de kleur is…blauw! Van de sky, want die is tijdens zo’n roadtrip dus de limit. Klinkt goed? Jij kunt nu zo’n tripje winnen. Opel biedt jou een exclusief weekend met drie vriendinnen van vrijdag t/m zondagmiddag. Volledig verzorgd met o.a. 2x ontbijt, luxe diner, uitgebreide lunch, onverwachte activiteiten, verassingen, ontspanning en nog veel meer leuks. De Opel Crossland X is gedurende het hele weekend je ideale metgezel. Jullie kunnen zelf bepalen of je veel bagage of meer beenruimte nodig hebt met de verschuifbare achterbank en inparkeren wordt appeltje eitje met een camera met 180 graden blikveld. De Opel Crossland X zal het weekend tot jullie beschikking staan. Lekker! Zie hieronder hoe je dit heerlijke weekend kan winnen. Enne…die pakjes appelsap, laat die maar thuis. Want op de plaats van bestemming kun je beter aan de bubbels.

 

Dit bericht is het resultaat van een samenwerking met Opel, maar de inhoud is 100% van ons. Kijk hier voor onze advertentievoorwaarden.

WIN! DESTINATION GOOD LIFE WEEKEND
Exclusief weekend met drie vriendinnen van vrijdagmiddag t/m zondagmiddag; volledig verzorgd met o.a. 2x ontbijt, luxe diner, uitgebreide lunch, onverwachte activiteiten, verassingen, ontspanning en fun. Mèt Opel Crossland X gedurende het hele weekend als trouwe metgezel. Ga naar deze link en schrijf je in!

 

Geschreven door
More from Vala van den Boomen

Trots op je natuurlijke bevalling? Wat een onzin!

Natuurlijk bevallen, dus zonder ziekenhuizen, pijnbestrijding of andere hulpmiddelen, dat is eigenlijk...
Lees verder