13 uit-ste-kende redenen om deze meivakantie naar de bioscoop te gaan!

20.04.2017 13:52

De meivakantie komt er weer aan. Voor Barbara wordt het weer knip-en-plakwerk: een mix van oppas, bso, opa & oma – lekker veel ravotten in speeltuinen en bossen. En dan de middagen doorbrengen in de Pathé-bioscoop, waar in de meivakantie niet alleen films zijn, maar ook springkussens en speurtochten!

Hallo mensen! Overvalt die meivakantie jullie ook zo? Ik ben pas twee weken terug begonnen met het regelen ervan. Dit jaar gaan we niet naar de zon, en is het vet druk op mijn werk, dus is het weer knip-en-plakwerk geworden.
Maar, mensen! Ik ben eruit. Het is een mix geworden van oppas, opa & oma, een vleugje bso en toch ook nog drie dagen in een huisje op de hei.
Op donderdag en vrijdag – en in het weekend – ben ik met de kinderen, en gaan we leuke dingen doen. Dat huisje op de hei is vlakbij een klimbos en dan zijn we dus buiten. De rest van de dagen ben ik midden in de stad met ze. Dan wordt het: ‘s morgens naar de speeltuin en ’s middags lekker naar de film.
Ik houd ervan.

Want:

 • De bioscoop is de enige plek waar de kinderen ein-de-lijk stil zijn en ik even alleen met mijn gedachten kan zijn.
 • En waar ik dus heerlijk in het donker kan genieten van een kop lekkere Starbucks-koffie zonder dat ik ‘m weer koud laat worden omdat ik een treinbaan moet aanleggen / een Kapla-toren moet bouwen / twee vechtende jongens uit elkaar moet halen.
 • Het is ook de enige plek waar ik in stilte kan genieten van die kleine handjes die de 3D-items proberen te vangen – dat vind ik echt het schattigste gezicht ever.
 • Daarom verheug ik me het meest op de nieuwe Smurfenfilm: 3D-brilletje op en genieten maar (+ geen gevaar dat het te eng is voor mijn best wel nachtmerriegevoelige 5-jarige!).
 • En ook de 11-jarige al-bijna-puberende zoon is gek op de Smurfen.
 • Hoewel die misschien ook wel graag naar Hotel de Grote L zou willen, over een 12-jarig jongetje dat en hotel moet gaan runnen.
 • Of anders Cloudboy, over een 12-jarige jongen die zijn moeder in Lapland bezoekt.
 • Misschien moet hij dat maar met papa doen zodat ik dan intussen met Morris (5) naar de Kleuterbios van Nick Jr. waar PAW Patrol op het grote scherm te zien is. Het fijne is: het licht gaat niet helemaal uit, en de kinderen mogen daar gewoon een beetje rondlopen. Voor € 8,- heb je een kaartje, een kidscombo, een diploma en een kleurplaat!
 • Die vader trouwens, die helemaal gek is van popcorn, en die een mega grote bak koopt die hij NIET met mij wil delen (en dan is het natuurlijk heel irritant dat ik zeg dat ik geen popcorn hoef, en vervolgens niet met mijn handen uit die bak van hem kan blijven….)
 • In die meivakantie dus, hebben ze na afloop van de film speurtochten door de Pathé bioscopen. Hoe leuk?!
 • En ook zijn er kleurwedstrijden met kleurplaten uit de film waar je net geweest bent.
 • En een SPRINGKUSSEN als je mazzel hebt.
 • Ik vind het bizar: dat je voor 5 euro per kind zo’n leuk uitje hebt, waar je een hele middag lol van hebt.

Daarna lekker pizzaatje eten onderweg, de kinderen op bed leggen, oppas laten komen en dan nog even met z’n tweetjes terug voor een volwassen film ;-)

Psst: Ik wil wel naar The Boss Baby, over hoe een baby het leven van twee volwassenen op z’n kop zet, haha. Lekker herkenbaar. Biertje erbij, plop! Heerlijk. Maar die man van mij zal wel weer naar Fast & Furious 8 willen. Zucht.

 

Kijk hier voor het aanbod van activiteiten in de meivakantie. Er zijn Pathé-bioscopen in de volgende plaatsen:  Amersfoort // Amsterdam // Arnhem // Breda // Delft // Den Haag   // Ede // Eindhoven // Groningen // Haarlem // Helmond // Maastricht  // Nijmegen // Rotterdam // Tilburg // Utrecht // Zaandam // Zwolle