Met twee kinderen relaxed een weekend weg? Renée heeft de tip

Renée verbleef afgelopen weekend met man en twee kids in Center Parcs. Even tijd voor elkaar én voor zichzelf. Want zij zegt: ‘Nergens is vakantie vieren met kinderen relaxter dan bij Center Parcs, maar echt!’ 

I love Center Parcs. Iedereen die mij een beetje kent, weet dat. Ik verbleef er toen ik hoogzwanger was, toen de baby net geboren, toen hij een peuter werd en later toen er twee kids waren. Ik hou ervan omdat het zo heerlijk relaxed is met een gezin. Kleren, zwembroeken en een paar luiers mee en rijden maar. De rest hebben ze daar ook wel. Gratis babyvoeding in de restaurants, een babystoel en kinderbedje in alle huisjes. Speelgoed neem ik ook nooit mee. Totaal overbodig met een speeltuin op iedere straathoek van het park. Vakantie op Center Parcs betekent voor mij dat er voor mezelf ook nog wat te relaxen valt, is ook weleens fijn. En met een sauna én bubbelbad in het huisje, zit dat wel goed.

Nu heb ik al heel wat Center Parcs-huisjes van binnen gezien, maar alleen in Nederland. Afgelopen weekend gingen we met zijn vieren naar Park Vossemeren, net over de grens bij België. Een stickerboek voor kleuter Cooper, een lekker lang middagslaapje in de auto voor baby Bowie en na 2,5 uur reden we de bossen in. Even eten en toen was het al bedtijd. Een uitdaging, want zeker de oudste was niet van plan te gaan slapen. Hij wilde nog zwemmen, van de glijbaan, schommelen, naar het piratenschip en op de trampoline. Morgen, dan hebben we alle tijd. Na een uur valt hij eindelijk in slaap.

De volgende ochtend hangen we lekker lang in pyjama, ontbijten met de broodjes die aan de deur van ons huisje hangen (ideaal!) en dan houden we de kinderen echt niet langer binnen. Eerst gaan we zwemmen, besluit Cooper. Daar moet ik altijd even moed voor verzamelen. Dat omkleden in zo’n klein hokje is niet mijn favoriete ding om te doen.  Dus juich ik even wanneer ik de baby-hokjes ontdek. Die zijn ruim en met een soort commode met aankleedkussen. Dat maakt het allemaal net wat makkelijker. Eenmaal omgekleed doen we een stuk of twintig rondjes door de wildwaterbaan en gaan dan even relaxen in het kinderbadje. Cooper glijdt, speelt en maakt vriendjes, terwijl Bowie tussen mijn benen lekker op het water slaat met zijn handjes. Een paar uur, en natuurlijk een patatje, later, staan we weer buiten.

Op weg terug naar ons huisje, lopen we langs een houten poort. Pirate Bay staat erboven. Cooper herkent een piraat wanneer hij er een ziet en wil perse naar binnen. Ik heb mezelf voorgenomen om wat vaker ja te zeggen tegen alles wat we leuk vinden, dus ook wat Cooper leuk vindt en we gaan dus. Daar ontdekken we een kinderparadijs zoals ik dat nog nooit eerder zag. En ik heb mijn portie speeltuinen wel gezien, hoor. Er is een soort piratenland nagebouwd met schepen, touwbruggen, zand en keien in het water. Oké, zwembroek weer aan en spelen maar. Wij kijken vanaf het hoger gelegen terras toe hoe hij de tijd van zijn leven heeft. ‘Lekker modderen,’ roept hij naar ons, en dat is geen woord teveel gezegd, want binnen vijf minuten zit hij van onder tot boven onder het zand. Alleen met de belofte dat we morgen weer gaan, krijg ik hem uiteindelijk mee naar huis.

We eten de eerste avond bij buffetrestaurant Evergreenz. Helemaal Center Parcs, dit. Met superleuke speelhoek en chocoladefontein. Maar ook vis en een uitgebreide saladebar voor papa’s en mama’s. Mijn kids nemen na het optreden van parkmascotte Orry, het podium over. Cooper laat, tot hilariteit van velen, zijn breakdancemoves zien, terwijl ik nog één keer terug loop voor een toetje. De tweede avond schuiven we aan bij grillrestaurant Fuego. Cooper krijgt een schatkaart en speurt rond door het restaurant. Bowie eet zijn potje babyvoeding, daarna nog een paar tortillachips, mais, guacamole en een paar hapjes van het knetterijs dat de mannen als dessert krijgen. Wanneer de kinderen slapen, duiken wij nog even in de sauna.

Eigenlijk zouden we op zondag alvast naar huis rijden. Maar we besluiten tot en met maandag te blijven. Dan kunnen we nog naar de kinderboerderij, op kidssafari in een zelfrijdende jeep en nog even naar die ene speeltuin die we nog niet gehad hadden. Doodop zitten de kinderen maandagochtend in de auto naar huis. Cooper zwaait alles gedag en ik denk alleen maar dat zo’n weekend ja zeggen tegen alles en iedereen ontzettend fijn en relaxed is.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Center Parcs. Dichtbij en toch even lekker ertussen uit, bij Center Parcs hoef je nergens aan te denken. Zij zorgen dat alles geregeld is, zodat je echt kunt genieten van je tijd samen. Van babymeubels in de cottage tot babyvoeding in de restaurants. En natuurlijk alle activiteiten voor je baby of peuter zoals zwemmen, speeltuinen en de kinderboerderij. Kijk hier voor de verschillende parken in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. 

 

Geschreven door
More from Esmay

12 debiele dingen die Renée deed om haar kind te laten slapen

De baby’s van Renée waren allebei geen slaapkoppen. Ze haalde de gekste...
Lees verder