Getest: eten met kinderen bij café restaurant Polder

30.01.2015 13:00

Barbara test elke week voor het Parool een plek in Amsterdam. Is het leuk met de kinderen, en misschien nog wel belangrijker, ook een beetje leuk voor haar? Deze week: café restaurant Polder.

Tjeez – wat krijg je een zin in de lente als je met de kinderen naar Café Restaurant Polder gaat. Het golfplaten gebouwtje staat op het Science Park, in een onwaarschijnlijk on-Amsterdamse omgeving. Grote flats van de Universiteit, gelegen aan een brede snelweg waar bussen af en aan rijden.

Daar ligt een boerderijtje in een klein weilandje en daarnaast Polder.

Een kippenren, knotwilgen en allemaal biertafels waar kinderen omheen rennen. Ik zag me daar al hele dagen doorbrengen. Krantje erbij, garnalenkroketje en biologische appelsapjes.

Maar ja, omdat ik volwassen ben en het koud is, zit ik dus binnen. En binnen is het iets minder idyllisch.

Grote houten platen op de vloer, plastic stoelen, alles is hufter- (en kind-) proof, maar is het ook gezellig?

Hm, nee.

Aardig zijn ze wel. En de kaart is heel sympathiek. Pasta bolognese die zelfs mijn kinderen lusten (zonder groene dingetjes), maar er zijn ook pannenkoeken en frietjes. Helaas: voor het eten moet er buiten gespeeld worden, en dat kan alleen onder begeleiding, want er is water en een snelweg. Klappertandend ging het gezelschap dus een voor een mee met de kinderen. Helemaal niks mis met deze tent. De rekening was laag, de toetjes waren lekker en de bediening sympathiek. Maar toen het mijn beurt was om buiten te staan keek ik eens goed om me heen, naar deze idylle, en verlangde ik hevig naar de lente.

Oudervriendelijk:  3/5 sterren

Kindvriendelijk:  4/5 sterren

Kinderstoel? Ja

Kindermenu? Ja

Café Restaurant Polder
Science Park 205
Amsterdam