Met de kinderen naar het splinternieuwe Halte 3

19.10.2014 14:24
brasserie halte 3 uitjes kinderen kids weekend

Barbara test elke week voor het Parool een plek in Amsterdam. Is het leuk met de kinderen, en misschien nog wel belangrijker, ook een beetje leuk voor haar? Deze week: Brasserie Halte 3.

Het is natuurlijk ronduit gemeen om naar een spiksplinternieuw restaurant te gaan en daar twee jongens van 2 en 8 los te laten. Daarom moet het gezegd worden: we hebben het de bediening van Brasserie Halte 3 in de voormalige tramremise in Oud West verschrikkelijk moeilijk gemaakt en daar hebben ze zich kranig doorheen geslagen.

“Doe maar een appelsap. O, doe nog maar een appelsap want die vorige is omgegaan en o ja, heb je een lepeltje voor die kleine en nog een servetje want die vorige is nat en er zit toch ketchup op de hamburger en dat LUSTIENIET en waar blijft die fles wijn die we hebben besteld?”

Je vraagt je soms af waarom je überhaupt nog de moeite neemt om uit eten te gaan met die kinderen, als alles uit eindelijk samenkomt in één grote stressknol. Er zijn plekken waar je dan voelt aan het personeel: het is oké, jullie zijn lekker uit en wij gaan ervoor zorgen dat het allemaal goed komt.

Bij Brasserie Halte 3 weten ze dat nog niet helemaal uit te dragen, maar er staat veel tegenover.

Eén: er is veel ruimte.

Twee: het terras is op strategische plekken afgesloten, dus er kan niemand zomaar de straat op rennen.

Drie: ze hebben er een hele toren kinderstoelen staan, dus geen knokpartijen met andere ouders.

Vier: ze hebben er een geweldig kindermenu! Spaghetti Bolognese. Tomatensoepje. Poffertjes. En knakworstjes van Brandt & Levie met friet en zonder groene dingetjes.

Dat ik de poepluier mijn zoon op een koude betonvloer moest verschonen, drukte de pret een beetje, maar opa smulde van zijn oesters, ik genoot van mijn sliptongetjes en de inmiddels gearriveerde ijskoude trebbiano smaakte me heerlijk.

Oudervriendelijk : 3 sterren

Kindvriendelijk: 3 sterren

Kinderstoel? Ja

Kindermenu? Ja

brasserie halte 3 uitjes kinderen kids weekend

Brasserie Halte 3
Bellamyplein 51