Met de kinderen terug in de tijd: een dagje prehistorie / Romeinse tijd / middeleeuwen

12.12.2014 14:30

Afgelopen mei werd het Archeon uitgeroepen tot leukste Kidsproofmuseum van Zuid-Holland en dat is helemaal terecht. Want in dit park vermaken je kinderen zich niet alleen, ze steken er ook echt wat van op. De prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen zijn hier nagebootst dus je waant je al wandelend in vervlogen tijden.

Alle 43 gebouwen (poorten, bruggen, herberg, hutten, tempels, klooster, boerderijen en gildenwoningen) in Archeon zijn reconstructies van gebouwen die ooit écht in Nederland hebben gestaan. Zo kun je het kamp van de jager verzamelaars bezoeken, de boeren helpen met het malen van hun graan en de bronsgieter zijn metaal zien verhitten. Het gladiatorengevecht zal zoveel indruk maken dat je kinderen het er weken later nog over hebben en in de middeleeuwen kun je een kijkje nemen bij de mandenmaker en de smid. Het park heeft ook een hoog doe-het-zelf-gehalte want kinderen kunnen er ondermeer sieraden maken, weven en zwaardvechten.

Ook in de winter is Archeon superleuk om te bezoeken. Van 20 december tot en met 4 januari is het park omgetoverd tot een oeroude winterwereld met een schaatsbaan en de kerstshow Tovenaar Trucasius Tijdtovenarij. Er is chocomel voor de kinderen en glühwein voor de ouders, en in het middeleeuwse klooster serveren ze warme wintergerechten. Tot slot is er een fakkeltocht.

www.archeon.nl