“Mijn man wil niet meer met me vrijen nu ik hoogzwanger ben.”

08.07.2020 18:30
seks

Evelien (29) is getrouwd met Martin (32). Ze is ruim 7 maanden zwanger van hun eerste kind. Hoe dikker haar buik wordt, hoe minder seks het stel heeft. Martin vindt vrijen met een zwangere vrouw een beetje raar en wil de handdoek liever in de ring gooien tot de baby er is. Maar Evelien voelt zich daardoor afgewezen.

“Martin en ik hadden altijd een prima seksleven. We zijn al zo’n 10 jaar bij elkaar, maar we vreeën nog steeds heel regelmatig en dat vonden we allebei fijn. De zwangerschap was helemaal gepland en gewenst en we zijn er dan ook erg blij mee. We verheugen ons erg op de baby. De eerste maanden was de seks nog wel prima, maar naarmate de maanden vorderden merkte ik dat Martin steeds minder initiatief nam. Mijn libido is niet veranderd door de zwangerschap, dus ik vind het jammer dat we opeens niet meer zo vaak intiem zijn. Juist nu heb ik veel behoefte aan lichamelijk contact met mijn man. Maar mijn groeiende buik zit hem, zowel letterlijk als figuurlijk, in de weg.

LEES OOK: “Ik wil geen ruzie waar de kinderen bij zijn, maar het gebeurt toch.”

Toen ik hem ernaar vroeg, zei hij dat hij het vreemd begint te vinden, vrijen met zo’n dikke buik ertussen. Het idee dat de baby ‘erbij’ is, daar kan hij niet aan wennen, ook niet als ik zeg dat die er heus niks van merkt. Daarnaast heeft hij uiteindelijk ook toegegeven dat hij het eigenlijk ook niet aantrekkelijk vindt, een hoogzwangere vrouw. Dat vind ik best wel pijnlijk. Hij vindt me dus gewoon niet meer mooi en daarom heeft hij geen zin meer. Maar hállo, om een kind te krijgen moet een vrouw nou eenmaal dikker worden! Het is niet alsof ik daar wat aan kan doen en ik ben ook echt niet enorm geworden ofzo. Ja, ik begin nu wel echt een flinke buik te krijgen en ik snap dat hij misschien moet wennen aan mijn nieuwe lijf, maar ik ben toch niet opeens lelijk geworden?!

Ik moet nog anderhalve maand, dus die buik groeit nog wel even door. En ook na de bevalling zie ik er natuurlijk niet meteen weer uit zoals vroeger, als dat ooit al gaat gebeuren. Ik voel me erg onzeker en afgewezen door Martin en daar word ik heel verdrietig van. Maar ik kan hem toch moeilijk dwingen met me te vrijen?”

Lees ook: Hoe Vala een konijn werd…