Moeders, het wordt tijd dat we accepteren dat we een ‘buikzakje’ hebben

22.06.2018 04:55
Moeders, het wordt tijd dat we accepteren dat we een 'buikzakje' hebben

Wat als we in plaats van focussen op ‘ons oude lichaam terugkrijgen na de bevalling’, ons zouden richten op tevreden zijn met het lichaam dat we hebben. Dat ons een gezond kind heeft gegeven, een zwangerschap heeft doorstaan en een bevalling heeft overleefd. Want dat is toch geweldig?

Als je de media mag geloven gaat het allemaal om hoe snel je er weer uitziet zoals voordat je een kind in je lichaam liet groeien, wat je vervolgens via een vrij nauwe doorgang op de wereld hebt weten te zetten. Als je na twee weken niet weer in je oude spijkerbroeken past, en na vier weken niet in een crop top je platte buik kan showen, dan ben je niet goed bezig. Dan heb je je laten gaan. Want, allemaal leuk en aardig dat kinderen maken en baren, een vrouw is toch vooral bedoeld om er leuk uit te zien.

Wat nou als we – en ja, dit blijkt lastig – allemaal zouden accepteren dat het krijgen van kinderen een vrouwenlijf permanent verandert, en dat wat we ook doen en hoe hard we ook diëten/sporten/proberen, we er nooit meer zo uit zullen zien zoals we eruitzagen voordat we zwanger werden. Wat nou als we met zijn allen zouden besluiten dat dat oké is.

In alle eerlijkheid, als je een baby hebt gekregen, heb je hoogstwaarschijnlijk nog een tijd een buikje daarna. Of het nou komt door wat extra zwangerschapskilo’s, geweken buikspieren of losser zittend vel, het zogenaamde ‘buikzakje’ valt bijna elke nieuwe moeder ten deel. Platte buik? Vergeet het maar. Maar boeit dat iets? Nee. Je hebt namelijk een baby gemaakt. En dat is oneindig veel indrukwekkender dan een blokjesbuik.

https://www.instagram.com/p/BiNJ8pFlWyw/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BhNa6AoFi7O/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BiCgQnVA30j/?utm_source=ig_embed

Bron: Scary Mommy

LEES OOK: Trend van het moment? Een maskertje voor je zwangere buik