Zeg moeders, wordt er ook nog een beetje geflirt tegenwoordig?

Franke heeft sinds kort haar flirtmodus weer gevonden. Blij dat ze daarmee is! Want flirten, dat was toch wel erg gezellig en goed voor het gemoed, komt ze nu achter. En jullie, flirten jullie nog een beetje?

Lees ook: 15 Guilty pleasures die elke moeder herkent.

Ik weet niet hoe het de afgelopen jaren precies zat met mij en de mannen, maar ik geloof dat ik druk was met voeden, luiers verschonen, overleven op drie uur slaap, werken, kinderen ophalen van crèche, school en peuterspeelzaal, cadeautjes en kaartjes kopen voor mensen die jarig waren, zelf verjaardagen organiseren, boodschappen doen, met mijn moeder bellen, kleren wassen, eindeloos op Facebook hangen, appjes tikken naar bijna verloren vrienden en de plee soppen. Te druk in ieder geval om te zien dat ik zelf ook nog een mens ben, zeg maar. Vanaf de vroege ochtend was het: hóp koffie erin, en afvinken die to-do-lijst, zorgvuldig alle balletjes in de lucht tot de kotertjes ’s avonds weer met gepoetste tanden en gekamde haartjes keurig in fris gewassen pyjamaatjes in bed lagen. Om er vervolgens een kwartier later zelf in te duiken, compleet door de mangel gehaald.

Die modus heb ik steeds meer laten gaan. Want die modus vond ik niet leuk, hield ik niet vol, vond ik dodelijk vermoeiend. Ik hing mijn carrière aan de wilgen. Dat scheelde al een hoop, maar sinds kort is die ratrace bovendien rustiger geworden nu mijn jongsteling, peuter Olle, drie jaar oud is. Doordat ik van twee kanten wat rustiger aan kan doen, word ik zelf ook veel relaxter. Vind ik het minder boeiend als de tanden van mijn kinderen dagelijks gepoetst zijn of de afwas wel gedaan is. Ook is het heerlijk om niet meer met een uitpuilende luiertas op stap te gaan. Die luiertas, na vijf jaar intensief gebruik tot op de naad versleten, ligt inmiddels in de prullenbak. Daarmee ontstond de ruimte voor dingen die ik onder het stof vandaan kon halen, zoals mijn mooie Fab-tas. En mijn flirt skills.

Nu ik wat meer tijd, maar vooral meer rust heb, is flirten mijn nieuwe oude hobby. Het blijkt net te zijn als fietsen: je verleert het niet. Ik blijk er nog best goed in te zijn, ondanks het feit dat ik de veertig heb aangetikt en een paar kilootjes teveel aan mijn lijf heb hangen sinds ik ben gestopt met roken. Nee, ik zit helemaal in de vibe. In de flow. De flirtflow. In de file, met de kinderen bij het zwembad, in de buurtsuper: waar ik de afgelopen jaren met zwarte wallen tot aan mijn knieën rondliep tussen andere verfrommelde, doodvermoeide ouders, zie ik nu opeens frisse, vrolijke, goed verzorgde mannen rondsluipen. Misschien is het net zoiets als met zwanger zijn. Ben je niet zwanger, dan vallen zwangere vrouwen op, maar ben je zwanger, dan zie je ze opeens overal. Ja, zoiets zal het wel zijn. Mijn mannen-radar staat weer aan en mensen, wat een knáppe, hippe, grappige exemplaren lopen er rond in het wild. Holy smack!

Tuurlijk blijft mijn eigenste man de leukste, liefste, lekkerste. Ik moet er ook niet aan denken verder iets met die andere mannen te doen, geen geblondeerd-grijze haar op mijn hoofd die daaraan denkt. Maar dat flirten, daar ga ik voorlopig nog even mee door. Omdat het leuk, sprankelend, gezellig en fijn is. Een knipoog, nekdraai of grappige opmerking van een andere man: ik word er hartstikke vrolijk van. En dat is weer goed voor mijn kinderen: een blije moeder. Dus pedagogisch gezien lijkt het me ook uiterst verantwoord. Doe je mee?

Frankes flirtcursus voor jonge moeders in vijf stappen;

  1. Wees je ervan bewust dat er mannen zijn, waar je ook bent
  2. Bedenk dat die mannen vol zitten met tes-tos-te-ron
  3. Kijk naar een van die mannen, preferibly eentje die er aantrekkelijk uitziet
  4. Probeer eens de schalkse Diana-oogopslag
  5. Contact? Bingo! Glimlach en wacht af op de reactie die gaat komen

Meer lezen van Franke of op zoek naar een geweldig kraamcadeau?

Bestel hier haar boek Ik denk dat ik het wel kan, hét handboek voor kersverse moeders. 

Geschreven door
More from Franke van Hoeven

Hoeveel verdriet het doet als je familie ver weg woont

Onlangs was Frankes broer met zijn twee zoons op bezoek in Nederland....
Lees verder