10 Moedertypes die je tegenkomt als je van de stad naar een dorp verhuist

28.03.2019 04:50
10 moedertypes die je tegenkomt als je van de stad naar een dorp verhuist

Als je van een grote stad naar een kleinere woonplaats verhuisd, wat veel mensen doen wanneer ze kinderen krijgen, levert dit soms een beetje een cultuurshock op. Van grote anonieme stad ga je ineens naar een dorp, waar iedereen elkaar kent. En dan ben je ineens afhankelijk van andere moeders voor je survival. Wees dan in ieder geval voorbereid op de volgende types. 

Lees ook: Deze 9 moeders kom je tegen op de eerste schooldag (pas op voor het kliekje!).

1. De regelneef

Deze moeder kom je overal tegen: de basisschool, de tennisvereniging of de muziekschool. Deze moeder heeft altijd 1000 ideeën voor leuke activiteiten en projecten. Soms misschien een tikje vermoeiend, maar als je met haar bevriend raakt, hoef je je in ieder geval nooit te vervelen.

2. De coole moeder

Alle kinderen willen bij deze moeder thuis spelen. Bij haar mag je een tweede bakje chips, cola en en hutten bouwen in de woonkamer. Zij hebben een grote flatscreen tv, een playstation en een trampoline in de tuin. Uitgenodigd worden voor een slaapfeestje bij deze moeder staat ongeveer gelijk aan een uitnodiging voor de Oscars.

3. De moeder met het hulpteam

Deze moeder heeft naast een schoonmaakster ook drie oppassen, een personal trainer, een bijlesleraar voor haar kind(eren), vioolles aan huis en een tuinman. Wat ze zelf de hele dag doet blijft sterk de vraag. Waarschijnlijk al die mensen aansturen. Misschien kan ze daar wel een personal assistent voor inhuren…

4. De chauffeuse

Als je van de stad naar een dorp verhuist valt je al snel op dat dingen een stuk verder uit elkaar liggen dan eerst. Gelukkig is er altijd een moeder die het geen probleem vindt de kinderen ergens heen te brengen. Of het nou gaat om een uitwedstrijd, een schooltripje of een dagje naar het zwembad, de chauffeuse laadt met alle liefde de auto vol. Deze moeder moet je te vriend houden, ondanks de ergerlijke ‘baby on board’ bumpersticker op haar stationwagon.

5. De roddeltante

Deze moeder weet alles, maar dan ook echt álles. Wie er nieuwe gordijnen heeft, wat die gekost hebben en wat zich daarachter allemaal afspeelt. Deze moeder is goed als je informatie nodig hebt, maar kijk uit. Hoe makkelijk ze tegen jou over anderen praat, zo praat ze ook over jou tegen anderen.

6. De perfecte moeder

Naast deze moeder voel je je nooit up to par. Haar make-up zit altijd perfect en haar haar is altijd netjes geföhnd. Ze maakt de mooiste DIY-projecten, bakt professioneel uitziende taarten (maar echt, Heel Holland Bakt niveau), en ziet er zelfs na een dag in de tuin werken uit alsof ze zojuist uit een damesblad is gestapt. Als je een keer een gesprek met haar probeert aan te knopen over het feit dat het soms best lastig is om als moeder alle lijntjes gespannen te houden, kijkt ze je aan of je een alien bent. Dan moet je maar gewoon een beetje beter je best doen…

7. De moeder die net uit de stad verhuisd is

Deze moeder heeft de ultieme opoffering gemaakt voor haar gezin door de stad uit te verhuizen. Als je een gesprek met haar voert, beginnen de gesprekken eigenlijk altijd met ‘Toen we nog in de stad woonden…’ Vaak moet deze moeder nog even wennen aan de geringe keuze qua restaurants en het feit dat er geen Über te krijgen is, maar ze is dan wel weer positief verrast als blijkt dat de supermarkt hier ook gewoon tot 9 uur open is.

8. De ‘even-een-boodschapje-doen’ moeder

Deze moeder is eigenlijk de hele dag bezig om alle winkels in het dorp af te gaan. Boodschappen haalt ze bij drie verschillende supermarkten (want, verschillende aanbiedingen), dan nog even langs de kaasboer, groenten bij de groenteman, even langs het postkantoor en nog even wattenschijfjes halen bij Etos. En dit dan elke dag. Misschien niet zo efficiënt, maar het houdt je wel bezig.

9. De drinker

Deze moeder wil altijd wel afspreken, maar het liefst aan het eind van de middag, en het liefst op een terras. Misschien laat je haar liever niet rijden als jullie ergens naar toe gaan, maar mocht je een keer een wijntje nodig hebben, kan je altijd bij haar terecht.

10. De ‘sportieve’ moeder

Deze moeder kom je alleen maar tegen in sportkleding, al zie je haar eigenlijk nooit daadwerkelijk sporten. Waarschijnlijk vindt ze joggingbroeken gewoon superlekker zitten, en serieus, who can blame her…

(Bron: Popsugar)

Lees ook: De tien verschillende moedertypes die ik de afgelopen vijf jaar tegenkwam.