Myrthe en haar gezin ruilden hun 40m2 appartementje in voor een hoekhuis: “Alsof je altijd op vakantie bent”

Myrthe (29) en haar vriend Miquel (29) deelden hun ene slaapkamer met hun baby. En dat waren ze goed zat. Dus ruilden ze hun 40 m2 grote appartementje in Amsterdam in voor een ruime hoekwoning met grote tuin in de spliksplinter nieuwe Almeerse wijk Nobelhorst.

“Iedere avond sleepten Miquel en ik het bedje van ons zoontje Milan uit onze slaapkamer naar de woonkamer. Heel zachtjes, zodat hij niet wakker werd. Een paar maanden met je baby op één kamer is prima, maar toen hij bijna 1 werd waren we er zó klaar mee. We waren het zat om altijd maar te moeten fluisteren in ons kleine huis, bang dat hij wakker zou worden. En dan heb ik het nog niet eens over de kinderwagen, maxi-cosi en boodschappen die ik steeds drie steile trappen op moest slepen. We snakten naar meer ruimte, maar hoefden Funda niet te checken om te weten dat we dat in Amsterdam niet konden betalen.”

“Op weg naar mijn werk reed ik iedere dag langs een groot bord waarop stond dat er een nieuwe wijk in Almere kwam. Nobelhorst. Een dorp in een stad. Perfect voor jonge gezinnen. In eerste instantie dacht ik: echt niet. Niet Almere. Ik had eens drie maanden met een ex in zo’n zandbakwijk gewoond en vond dat echt niets. Maar dat dorpse bleef hangen. Dat paste wel bij ons gezin. Dus gingen we op een zaterdag toch eens kijken bij het informatiecentrum. Er was één straat met huizen, de rest was nog zand. De makelaar vertelde over de plannen voor de wijk. Veel groen, eigen initiatief voor bewoners, veel speelruimte voor kinderen. Voor we het wisten hadden we een optie op een huis. Een hoekwoning met drie grote slaapkamer, een flinke zolder en een zonnige tuin. Het was een vrijblijvende optie, toch kreeg ik op weg terug naar Amsterdam spontaan een paniekaanval. Waar waren we mee bezig? Wilden we echt in Almere wonen? Maar toen dacht ik aan alle voordelen ervan, de ruimte, het groen, zoveel kamers, en besloten we ervoor te gaan.”

“We verkochten ons huis in Amsterdam voor 197.500 euro en kochten voor exact dat bedrag ons Almeerse huis. We wonen hier nu 1,5 jaar. We hebben inmiddels twee kinderen. Milan is 2,5 jaar oud en Max 10 maanden. Hier is een gezin hebben makkelijker, lijkt wel. Ik heb mijn auto op de oprit staan, ben overal zo. Er is een pannenkoekenhuis in de wijk compleet met buitenspeeltuin. Er staan schaapjes. De school en het kinderdagverblijf zitten samen in één centrum. Super handig. Er wordt van alles georganiseerd. Komend weekend hebben we een buurtfeest in de buurtschuur, met een barbecue en springkussen voor de kinderen. Mensen die ons een ooit voor gek verklaarden, snappen het na een bezoekje heel goed. ‘Het voelt hier alsof je op vakantie bent,’ zei iemand laatst. En zo is het precies.”


Dit interview is mede mogelijk gemaakt door Almere City Marketing. Almere heeft voor ieder wat wils; Of je nu stads, dorps, landelijk of juist heel exclusief wilt wonen; Almere heeft het! Om de stad goed te leren kennen, moet je de verschillende mooie plekken gewoon zelf zien en beleven.

Zaterdag 14 oktober kun je het landelijke Almere Hout ontdekken tijdens de WoonExpeditie. Wat kun je doen? Bezoek de Almeerse Woonmarkt met al het aanbod van nieuwbouwprojecten en zelfbouwkavels en ga langs diverse prachtige nieuwbouwlocaties zoals Vogelhorst, Overgooi, Nobelhorst en Oosterwold.

De WoonExpeditie vindt plaats tussen 12.00 – 16.00 uur. Voor meer informatie; hetkaninalmere.nl 

 


Fotografie: Marijn Scheeres

Geschreven door
More from Renée Lamboo

Renée is nog altijd boos: “Niemand stond voor me op toen ik zwanger was.”

Renée was twee keer negen maanden zwanger en in al die tijd...
Lees verder