Naar de tentoonstelling ‘Bos vol geheimen’ in het Pieter Vermeulen Museum

12.02.2017 04:53
Naar de tentoonstelling 'Bos vol geheimen' in het Pieter Vermeulen Museum

Het is volgens de inspecteurs van Museumkids misschien wel een van de leukste musea voor kinderen in Nederland: het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis. Hoewel er in het tijdelijke onderkomen van het museum en centrum voor natuur- en milieueducatie helaas geen ruimte is voor een vaste expositie (met o.a. opgezette dieren), is er dankzij de tentoonstellingen toch genoeg te zien en te doen. 

Lees ook: Doen! Naar de tentoonstelling ‘Ik ben Kikker’ in Den Haag

Zo is momenteel de tentoonstelling ‘Bos vol geheimen’ te zien, een feestje voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar. Het verhaal is dat de boswachter ziek is en de kinderen vraagt om te kijken hoe het met het bos gaat. Via een deur in een oude boom komen de kinderen het bos binnen en kunnen ze speuren naar dierensporen. In het groeibomenspel kunnen ze de boom laten groeien, er is een bladpuzzelspel, er kan gelezen worden in de voorleeshoek, er zijn kabouterspelletjes en er zijn voeldozen. Ze hoeven zich dus geen seconde te vervelen. Deze tentoonstelling is nog tot en met 26 februari 2017 te zien.

Knutselen
Naast om de wisselende tentoonstellingen, staat het museum ook bekend om de gezellige activiteitenmiddagen. Zo worden er op woensdagmiddag regelmatig knutselworkshops georganiseerd.

Let op! Het museum is alleen op woensdag-, vrijdag- en zondagmiddag geopend. In schoolvakanties is het museum van dinsdag t/m vrijdag en op zondag van 13:00 tot 17:00 uur open.

Pieter Vermeulen Museum, Driehuizerkerkweg 34d in Driehuis

Lees ook: Doen: naar ’40 jaar Playmobil’ in het Limburgs Museum

(Bron beeld: Facebook Pieter Vermeulen Museum)