‘Nee, ze hebben hier geen fristi!!!’ en andere zomervakantieworstelingen van jonge ouders

28.07.2019 05:00

Sinds Vinca kinderen heeft zoekt ze in de zomervakantie plekken, waar ook andere (Nederlandse) ouders met kinderen komen. Een paar jaar geleden leek dit haar een nachtmerrie. Maar inmiddels ziet er ook de voordelen van. Zoals bijvoorbeeld het waarnemen van ouder- kindworstelingen bij anderen. Een feest der herkenning!

LEES OOK: 12 redenen waarom de eerste vakantiedag de hel is

Het gekakel van andere gezinnen over wat ze gaan doen, wat ze eten, ongevraagde opvoedperikelen die je zijdelings opgedrongen worden, het mocht altijd zo ver mogelijk bij me vandaan blijven in mijn vakantie. Ik ben namelijk op mijn privacy gesteld. Toch heb ik inmiddels wel geaccepteerd dat het ook voordelen heeft, al die Nederlanders en ouders om je heen. Zo maken mijn kinderen met andere Nederlandse kinderen vaak heel vlot vriendjes, waardoor ik mijn handen vrij heb en kan ontspannen. En soms, heel soms, is het best prettig te zien en te horen dat andere ouders met dezelfde problemen worstelen. Dan zit ik toch wel even te gniffelen achter mijn boek of is een korte blik van verstandshouding met een andere ouder heel ontnuchterend.

1. ’s Morgens aan het ontbijt in het onderweghotel: “En nu ga je wat eten, want over een uur zeur je weer dat je honger hebt!”

2. Bij het uitstappen op de parkeerplaats onderweg: “Sla die deur nou niet zo hard dicht! De baby slaapt net!”

3. Op de toiletten bij de benzinepomp onderweg: “Je zei net nog dat je moest plassen! Ik wil dat je nu gewoon gaat plassen. Ja! Ook al hoef je niet! Plassen!”

4. Op de parkeerplaats onderweg: “Voor de zesde keer, nee! we zijn er niet bijna, het is nog 650 bloody kilometers!”

5. Aangekomen op de camping: “Vraag dan gewoon aan die kindjes of je mee mag spelen!”

6. Op het Italiaanse terras: “Nee, ze hebben hier geen fristi!!!”

7. Op het italiaanse terras 2: “Doe niet zo hysterisch, die wesp doet niks als je rustig blijft!”

8. In het zwembad: “Hoezo je bent je duikbril kwijt!? Je hebt hem net nieuw!”

9. ’s Avonds 22.30 uur: “Nee die andere kinderen mogen ook niet nog langer opblijven!”

10. ’s Morgens aan de ontbijttafel: “Nee je mag niet op de camping blijven, je gaat gewoon even mee naar dat leuke dorpje!”

11. Op het prachtige uitzichtpunt in het leuke dorpje: “Lach nou eens voor de foto! Nee niet wegduiken, het is toch leuk als jij er ook een keer op staat! Trek nou eens niet zo’n gek gezicht!!!”

12. In de SuperCOOP: “Nee je krijgt geen barbie van 45 euro in een vergeelde doos!”

13. In de tent naast ons: “Je hebt al twee ijsjes op, hoe durf je nou te zeuren om nog een!”

14. In de tent naast ons: “Niet huilen! Dan moet je maar niet wegrennen als ik zeg dat ik je wil insmeren.”

15. Knuffelend in de zon op het ligbed: “Mama, ik wil wel het hele jaar op vakantie.” “Ik ook lieverd, ik ook….”

LEES OOK: En dan ga je voor het eerst op vakantie met een baby. Stress!