Leuk nieuws! Het Nijntje Museum gaat uitbreiden (en er komt ook een hotel)

04.07.2019 04:45

Ken je het leukste museum voor kleine kinderen al? Dat staat in Utrecht, en gaat helemaal over Nijntje. In dit museum is de Nijntje wereld nagebouwd, gebaseerd op de boeken van Dick Bruna. 

Het Nijntje Museum in Utrecht (de stad van de geestelijk vader van Nijntje, Dick Bruna) is een van de drukst bezochte musea in Utrecht (en terecht, té leuk met kinderen). Daarom wilde het museum al langer uitbreiden. En dat gaat nu dus gebeuren. Het museum wordt twee keer zo groot, en er komt ook een hotel bij. Reden genoeg dus, om nog een keer een bezoekje te plannen.

Internationaal fenomeen

In het nieuwe museum komen o.a. een theater en een museumrestaurant. Daarnaast wordt er een hotel aan vast gebouwd met 84(!) kamers. Het hotel hoort niet bij het museum, maar gaat waarschijnlijk wel met het hotel samenwerken. Wij zeggen: Nijntje-kamers!

Grappig feitje: van de 150.000 bezoekers die het Nijntje Museum jaarlijks trekt, is lang niet iedereen Nederlands. Ons kleine konijntje is ook in het buitenland heel populair, zoals bijvoorbeeld in China en Japan.

Adres en openingstijden

Het Nijntje Museum is dinsdag tot en met zondag open van 10:00 tot 17:00. Kaarten reserveren kan online, dan weet je zeker dat er plek is. Bovendien ben je met een online ticket goedkoper uit dan aan de kassa.

Het Nijntje museum is in vakanties regelmatig uitverkocht, dus tijdig reserveren wordt aanbevolen. In de ticketshop zie je direct hoeveel kaarten er beschikbaar zijn.

Agnietenstraat 2
3512 XB Utrecht

Lees ook: Willen wij ook! In China rijdt nu een Nijntje-metro rond