Nog even last-minute naar de zon? Ga nazomeren in Andalusië

15.10.2017 04:55

Je kunt thuisblijven, maar je kunt ook nog wat zon én cultuur opsnuiven in het zuiden van Spanje. Nog boven de 20 graden, dus met korte mouwen kom je nog wel een weekje door.

Nog even een subtropisch klimaat meepakken in de vakantie, wat wil je nog meer? Zeker in het dorpje Periana, de regio Andalusië, is het goed toeven. Weg van de drukte en het massatoerisme, maar wél dichtbij bijzondere plekken die het bezoeken waard zijn. Vanuit het dorpje, aan drie kanten omgeven door bergen (dat uitzicht!) maak je de leukste wandel- en fietstocht door de natuur en de onontdekte naburige dorpjes. De prachtige stad Málaga ligt op slechts 50 minuten rijden en mocht je naar het strand willen, dan ben je 20 minuten onderweg.

Periana is de perfecte uitvalsbasis om Andalusië te ontdekken. Ga naar het Alhambra-paleis in Granada, bezoek een van de historische opgravingen, loop door smalle straatjes en ontdekt kunstgalerieën en vergaap je aan de prachtige Moorse stijl van de gebouwen. En zijn je kinderen het zat om achter jou aan te moeten lopen, dan bezoek je een grot, ga je lekker een stukje fietsen of wandelen op het strand of pak je de kajak.

Cantueso is een heerlijke plek om te verblijven. Er is een zwembad, speeltuin en trampoline dus de kinderen vermaken zich vast opperbest. Het personeel is vriendelijk en de service is perfect. Het is schoon en het eten is goed. En dan dat uitzicht. Dat uitzicht! Wij zijn verkocht!

Kijk hier om te reserveren.