Ontdek de geheimen van het heelal bij sterrenwacht Sonnenborgh

Een van onze favoriete musea heeft een complete make-over ondergaan. Museum Sonnenborgh in Utrecht is nu nog leuker, spannender en informatiever dan eerst. Voor alle kinderen (en volwassenen) die helemaal gek zijn van sterren, planeten en het heelal. 

Hoe hard racen we door het heelal? Waar is de zon van gemaakt? En waar ben jij eigenlijk zelf van gemaakt? Is buitenaards leven mogelijk? Hoe werkt een telescoop? Hoe meet je de tijd? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen leer je tijdens de interessante rondleidingen door het museum. Je gids? Een tablet. Met leuke vragen en veel extra informatie. Richt de telescopen op het heelal. Ontrafel de raadsels van de zon. Verdwijn in een zwart gat. Bouw je eigen satelliet. Je raakt niet uitgespeeld.

Sonnenborgh is een plek van betekenis voor de wetenschapsgeschiedenis. Hier richtte de meteoroloog Buys Ballot in 1854 het KNMI op en verzond hij de eerste weerberichten van Nederland. Daarnaast werd er baanbrekend zonneonderzoek gedaan, dat de basis vormde voor een van de eerste zonneatlassen ter wereld. En hier werd tot begin 20e eeuw de tijd voor de stad Utrecht bepaald met behulp van de Meridiaankijker.

Heb jij thuis een wetenschapper in de dop? Dan moet je hier heen. Let ook op: in het weekend zijn er speciale sterrenkijkavonden. Hoe spannend is dat?

Sterrenwacht Sonnenborgh
Zonnenburg 2
3512 NL Utrecht
+31 (0)30 820 1420
[email protected]

 

dinsdag t/m vrijdag: 
11.00 – 17.00 uur
zondag:
13.00 – 17.00 uur
Voor groepen en scholen op afspraak ook buiten openingstijden.

Sterren kijken:
Van begin oktober tot eind maart zijn er Sterrenkijkavonden op de vrijdag- en zaterdagavond.
Elke zondag kun je tussen 13.00 en 17.00 uur kijken naar de zon (mits helder). Boek hier je kaartjes.

Lees ook: Moeder poseert als de sterren. En dat is mega leuk.

Geschreven door
More from Sanne Mulder

Oeps! 12 Fouten die alleen moeders kunnen maken

Misschien is het het slaapgebrek, misschien de duizend dingen die je nog...
Lees verder