Ontdek het nieuwe Romeinse fort bij speeltuin de Leemkuil in Nijmegen

06.06.2018 04:55

De Leemkuil is de grootste speeltuin van Nijmegen, en sinds kort nog toffer. Sinds april hebben ze namelijk een nieuw speelgebied: het fort van Novio Magus, waar je al klimmend en klauterend alles leert over de Romeinen, die 2000 jaar geleden in Nijmegen leefden. 

De Leemkuil is een avontuurlijke speeltuin voor kinderen van 5 t/m 10 jaar, gelegen in de bossen. In de speeltuin vind je veel uitdagende klim- en klautertoestellen, glijbanen, schommels en skelters. Daarnaast is er voor de warme dagen een waterspeelplaats, waar je kinderen heerlijk kunnen kliederen. En vergeet de trampolines niet! Daarnaast is er dus sinds april een speelgebied toegevoegd, het zogenaamde fort van Novio Magus. Hier kunnen kinderen spelenderwijs de Romeinse geschiedenis ontdekken.

De entree van de Leemkuil kost € 4,55 p.p. Je mag zelf eten en drinken meenemen, maar er is ook een horecakiosk op het plein. Kies een lekker plekje uit op het grasveld, of in de schaduw van een van de omringende bomen. Kleedje, boekje erbij, en je kinderen lekker spelen. Je houdt ze met een half oog in de gaten, terwijl je ondertussen geniet van een paar uurtjes welverdiende rust. Heerlijk toch?
Speeltuin de Leemkuil
Luciaweg 2
6523 NK Nijmegen

In de lente en zomer elke dag geopend van 10:00 tot 18:00
024-3605198
deleemkuil@nijmegen.nl

Bron: De Leemkuil

LEES OOK: Topplek met kinderen! Bij Nimma in Nijmegen wil je niet meer weg