Ontdek de sound director in je kind tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam

18.01.2016 04:50
Future Rock Star

Tijdens het Internationale Film Festival in Rotterdam is er ook aan de kleintjes is gedacht. Altijd al gedacht dat jouw nageslacht het in zich heeft om de nieuwe soundtrack van een James Bond film te componeren? Op zaterdag 30 januari kunnen kinderen zelf aan de slag met het maken van een soundtrack voor een film!

Tijdens de workshop die wordt georganiseerd in concerthal de Doelen leren kinderen hoe ze zelf muziek maken bij een scene uit een film of tekenfilm. Vaak zijn het niet eens de beelden in de film waar je van moet huilen, maar de muziek erbij. Of er gebeurt nog helemaal niets, maar door de spannende muziek heb jij dat kussen alvast voor je ogen, want je weet dat het heel eng gaat worden. Muziek is dus bepalend voor een film, en ook hier leert het kroost de fijne kneepjes van. De muziek wordt zelf geschreven en bedacht, en natuurlijk wordt er meegespeeld op instrumenten, zoals trommel, gitaar of accordeon.

Leuk voor de ouders zelf om erbij te zijn, of je laat de kinderen met bijvoorbeeld vaders achter, en probeert zelf nog even een film mee te pakken op het festival. De workshop duurt 2 uurtjes, dus dat moet net lukken. Meer informatie is te vinden op de website van de Doelen.