Op de valreep nog een #fitgirl? Volg Frankes briljante work-out plan voor moeders!

Jaja, die muffintop zit er nog steeds, hè? Terwijl je je toch echt begin dit jaar had voorgenomen om ‘m inmiddels kwijt te zijn. Oeps! Geen nood hoor, als je Frankes briljante 6-weekse fitnessplan volgt, lig jij deze zomer écht op het strand met een heuse bikinibody. Dit is het geheime recept! 

LEES OOK: Een paar kilootjes kwijt in 2018? Volg dan Frankes briljante dieetplan voor moeders

Och, het is zo moeilijk voor jonge moeders om van die extra kilootjes af te komen. Want had je in het verleden al genoeg smoesjes om je perenfiguur te laten voor wat-ie is, zodra je moeder wordt komen daar nog een heleboel smoesjes bij. ‘Te moe’, ‘Geen tijd’, ‘De baby heeft aandacht nodig’, en ga zo maar door. Nee, deze fitnessgoeroe weet precies wat er in jouw hoofd omgaat, want die smoesjes heb ik zelf ook als een langspeelplaat door mijn hoofd laten gaan, dus mij houd je niet voor de gek. Tijd om ook jezelf niet meer voor de gek te houden! Tjakka! We gaan ertegen aan! Zo lig jij komende zomer heerlijk in je vel op het strand. Follow the rules en de oefeningen en het komt helemaal goed met jou.

The rules

 1. Stop met vet, suiker en zout
  Eet alles wat los en vast zit (lees: groenten, fruit, zaden, noten en eiwitten) maar De Drie Duivels komen er niet meer in. Wil je jezelf verwennen? Dat doe je niet met een druipende burger of roze koeken waar je een schuimbek van krijgt, maar door jezelf écht te verwennen. Denk aan een Rituals-pakket, tijdschrift of stevig robbertje seks.
 2. Ga niet op de weegschaal staan
  Je weet ongeveer wel wat je weegt en de weegschaal geeft je waarschijnlijk alleen maar een klotegevoel. Die klotegevoelens willen we juist uitschakelen, want die weerhouden je van je grote droom – beach body – dus weg ermee. Richt je blik op de toekomst, niet het verleden. Tjakka!
 3. Fit worden = minder eten en meer bewegen
  Heel simpel. Houd je aan de oefeningen hieronder en je zult zien: voor je het weet ben je een echte beach babe (met je beach baby in je armen).

De oefeningen*
* Oefeningen worden geïllustreerd met behulp van filmpjes en artikelen, handig dus om die even te lezen/bekijken  ;-)

 1. Ga wandelen. Je hebt geluk als je nog een baby hebt, want die kun je nog in de kinderwagen leggen. En nee, we gaan nu niet meteen te fanatiek aan de slag en hardlopen, ben je mal.  Wandelen is effectiever om af te vallen dan hardlopen, wetenschappelijk bewezen. Zet een lekker muziekje op je telefoon, doe oordopjes en ga wandelen. Begin met 10 minuten per dag en bouw langzaam op. Wandelen met een dreumes? Jammer, dat kun je vergeten. Sorry.
 2. Doe als Arie. Dit filmpje MOET je even zien. Arie Boomsma, fitboy pur sang, legt uit hoe je squats doet met een baby op de grond, hoe je je kind gebruikt als kettlebel en waarom je stoelen moet laten voor wat ze zijn en beter de hele dag op een skippybal kunt gaan zitten. Als dit niet inspirerend is, weet ik het ook niet meer.
 3. Praktiseer yoga in je blote tietjes. Dit is ook een interessante. Iedereen weet: van yoga word je zen, slank, fit. Zoals je hier kunt zien, hoeven kinderen geen belemmering te zijn tijdens je oefeningen. Als je baby/dreumes/peuter honger heeft, ga je gewoon op je handen staan en laat je ‘m uit de borst drinken. Multitasken 3.0. noemen we dit.
 4. Gebruik de speeltuin als jouw fitnessruimte. Tussen de schreeuwende muziek lukt niets meer, maar hé: die speeltuinen zijn er om gebruikt te worden. Gaat je dreumes/peuter spelen? Dan ga jij met jezelf aan de slag. Wat je kunt doen in de speeltuin: wandelen, opdrukken, squats. Hangend aan de rekken train je armspieren, opdrukken doe je in het gras. Negeer de scheve blikken van omstanders. Gewoon negeren, want wie is er nou gek? Die slome vaders en moeders in de speeltuin met hun bleke slappe buiken? Of jij, de soon to be hardbody? Precies, dat dacht ik nou ook.

Zo, dit was ‘m. Mijn gouden fitnessprogramma. Combineer de punten naar wens en doe waar jij je goed bij voelt. Houd zes weken vol, en man, wat lig jij er lekker bij! Heb je wel een pina colada (of drie) verdiend hoor, deze zomer!

Oh, tot slot 10 motiverende quotes om in de juiste stemming te geraken
(nummertje 9 is mijn persoonlijke favoriet)

 1. You don’t get ass by sitting on it
 2. Don’t wish for a good body, work for it
 3. Six weeks from now, you will thank yourself
 4. On good days, work out. On bad days, work harder
 5. Be stronger than your excuse
 6. You earn your body
 7. I am going to make you so proud – note to self
 8. Lof off. Go workout
 9. Sweat is fat crying
 10. Pain is weakness leaving the body

 PS stuur vooral foto’s van jullie nieuw verworven sixpacks in met hashtag #fittemoekes. Grijns. 

Zet ‘m op!

Liefs van jullie fitnessgoeroe Franke 

Geschreven door
More from Franke van Hoeven

Hoe ik een overdosis bolletjes nam op de parkeerplaats van de supermarkt

Franke was zo geschrokken van de laatste keer dat ze haar kinderen...
Lees verder