Op vakantie met een baby, OMG! (pssst…hier hebben ze alles geregeld!)

Femke kreeg haar baby in januari, dus na een half jaar was het: vakantietijd. Wát een stress leverde dat op! Met haar echtgenoot op vakantie naar Bali vond ze in ieder geval een stuk minder heftig dan met een baby naar Spanje. Mocht Femke ooit nog een keer een herkansing krijgen (met een tweede baby) dan zou ze in het eerste jaar een huisje in Nederland boeken. Van alle gemakken voorzien.

Op vakantie gaan met een baby, dat is best een gedoetje. Voordat Reinier en ik met baby Max naar Spanje vertrokken, begon ik na te denken over wat er allemaal mee moest en vervolgens was ik in staat om subiet de hele reis te cancelen. Want sjonge jonge, wat moet je allemaal meeslepen, joh? Flesjes, een blender voor de fruit en groentehapjes, een flessenwarmer (want: is er wel een magnetron?), een maxicosi en de kinderwagen (En krijg je die in het vliegtuig? Zullen we dan alleen de maxicosi meenemen? Maar als je die te lang gebruikt, is het weer slecht voor z’n rug), een rug of buikdrager, een uv-pakje, heeeel veeeeel kleertjes (want er is daar geen wasmachine), biotex (voor de broodnodige baby-heeft-nu-wel-hele-vieze-poep-vlekken-gemaakt-rompers), voorleesboeken, speelgoed, kleren voor jezelf en partner (die dus bijna niet meer in de koffer kunnen vanwege alle kleertjes, voorleesboeken en speelgoed), babyshampoo, sudocrème, in ieder geval één pak luiers, poedermelk, kolfapparaat (voor als je borstvoeding geeft en op je vakantie wel eens een wijntje wil drinken)…Voel je ’em? Dat moest dus allemaal mee in twee koffers en de gedachte daaraan maakte me nogal hooggespannen.

Het werd er trouwens niet beter op toen ik de dag voor vertrek de deur van mijn werk uitliep en me af ging vragen hoe je zo’n baby eigenlijk door de douane krijgt. Ik denk dat ik nog een beetje een babybubblebrein had, want mijn hoofd maakte hele vreemde kronkels in de trant van: “Dan neem je toch dat aangiftepapier mee van het stadhuis, dan zien ze dat hij jouw zoon is.” Maar ineens besefte ik: “Oh NEEEEEE, zelfs baby’s hebben paspoorten!” Wat betekende dat we onze vlucht moesten cancellen omdat we nog twee dagen op een reisdocument voor onze kleine Max moest wachten.

Pfff nee, die eerste vakantie, toen hebben we best wat hobbels moeten nemen, want hoe doe je het eigenlijk zonder box? Zonder aankleedkussen? In de brandende hitte? Met groenteprutpotjes van een buitenlands merk dat ons kind dus per se niet wil eten? Na onze Spanje-trip met baby zeiden Reinier en ik tegen elkaar: “Dit was geen vakantie.” Daarom raad ik alle jonge ouders aan om het eerste levensjaar van je baby gewoon lekker dicht bij huis te blijven. Huur een vakantiehuisje midden in de natuur, bijvoorbeeld bij Center Parcs, want daar hebben ze alles wat je nodig hebt. Alle huisjes zijn zo ingericht dat je een zorgeloze vakantie kunt hebben met je baby. Om het voor jezelf makkelijker te maken kun je ook nog een Baby Servicepakket reserveren met een box, een buggy, een wipstoel en een aankleedkussen, zodat je écht bijna niks meer hoeft mee te nemen. En wist je dat je bij Center Parcs ook kunt Babyzwemmen, een Baby Massage kunt doen en een gipsen voetafdruk van het voetje van je baby kunt maken? Een leuke herinnering aan die eerste vakantie met je baby.
Bovendien heb je bij Center Parcs nu nog meer keuze in aankomstdagen en verblijfsduur. Kijk maar eens op de website en wie weet zit jij deze herfst al op in één van hun parken!
 

p-__ahaz_400x400Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Center Parcs, maar de inhoud ervan is van onszelf. Dichtbij en toch even lekker ertussen uit, bij Center Parcs hoef je nergens aan te denken. Center Parcs zorgt dat alles geregeld is, zodat je zorgeloos kunt genieten van je tijd samen. Van babymeubels en het Baby Servicepakket in de cottage tot gratis potjes babyvoeding in de restaurants. Of geniet volop van je baby tijdens één van de activiteiten zoals Baby zwemmen en baby massages. Bij Center Parcs kun je echt even samen zijn en unieke momenten creëren met je gezin. Voor meer informatie over Center Parcs klik je hier .

Lees hier alles over ons advertentiebeleid. 

 

 

Geschreven door
More from Femke Sterken

Als je briefjes in het brooddoosje van je kinderen gaat doen…

Wekelijks krijgen we heel wat mails van lezers die ook graag een...
Lees verder