Zaterdag: Beklim Amsterdam tijdens de Open Toren Dag

Open Toren Dag, Westerkerk
Over de grachten kijken vanuit de Westertoren? Over het IJ kijken van het REM Eiland, het Red Light District bekijken vanuit de Beurs van Berlage of vanuit dat wonderlijke Fletcher Hotel de stad rondom bewonderen? Zaterdag (19 maart) kan het tijdens de Open Toren Dag in Amsterdam. Leuk om te doen met je energieke peuter/kleuter!

Lees ook: Het allerleukste museum voor de kleintjes, Nijntje!

Open Toren Dag

De klokken van het Koninklijk Paleis, de Oudekerkstoten en de Zuidertoren luiden ‘s ochtends deze dag in. 19 Oude en nieuwe torens openen hun deuren voor publiek. De Westertoren*, het REM Eiland en het Fletcher Hotel vinden wij de grootste toppers, maar neem vooral ook zelf een kijkje op de website van de dag.

Let op: Voor een aantal torens is reserveren via de website verplicht!

Over de Westertoren; de Westertoren is de hoogste kerktoren van Amsterdam (85 meter). Tijdens de Open Toren Dag worden er rondleidingen (max. 6 personen per rondleiding) in de toren gehouden. De toegang tot Westertoren is alleen onder begeleiding van een gids.

Over het REM Eiland; Een kunstmatig eiland in de Noordzee met weids uitzicht over Het IJ. Vroeger zond Veronica vanuit het REM Eiland (en dus internationale wateren) om zo de omroepwet te ontduiken. Het REM Eiland beschikt over een lift.

 

Over het Fletcher Hotel; Op de 17e verdieping van het Fletcher Hotel Amsterdam bevindt zich SKYlounge Pi , vernoemd naar de wiskundige formule om de omtrek van een cirkel te berekenen. Het uitzicht over stad indrukwekkend.

*Voor het beklimmen van de Westertoren is de minimum leeftijd 6 jaar.

Lees ook: Wat gaan we vandaag nou weer doen? 10 Tips om de zaterdag door te komen

 

Geschreven door
More from Petra Meijerhof

De frustraties van je zwangerschap in heerlijke tekeningen

Mommie Pickles maakte deze tien heerlijke tekeningen. Omdat het zo fijn is...
Lees verder