Ophef over foto van Arie Boomsma’s peuterdochter (wij zeggen: Arie, doe even normaal!)

19.06.2017 10:03

Het waren nu eens niet de billen van Kim Kardashian, of de babybuik van Beyoncé (jongens, zijn ze er nou of niet?) die het internet in een rolling gooiden. Nee, dit weekend waren het de tepels van Arie Boomsma’s peuterdochter. Of nou ja, de illusie ervan in ieder geval. Papa en mama Boomsma hadden ze namelijk vakkundig bedekt met gezellige Instabloemetjes. Want een halfblote peuter op social media gooien is prima, maar we moeten het wel kuis houden.

Ehm, tja. Ik weet het niet hoor, maar is dit niet een beetje raar? Niet die lieve vakantiefoto zelf dus, want dat is het gewoon: een hele lieve vakantiefoto van vader en dochter. Een mooie, onschuldige foto van een klein meisje en haar papa die samen genieten van de zon en de rust. Zo’n foto waar je later met warme herinneringen naar kijkt en terugdenkt aan hoe fijn het toen was. Niks meer en niks minder. Dus waarom zou je van zo’n foto dan iets anders maken? Menigeen vraagt het zich af en ook wij zeggen: Arie, beste Arie, why?

Op de foto zijn de tepels van Boomsma’s dochtertje verbloemd door, nou ja, bloemetjes dus. In het kader van de bescherming tegen cybergluurders wiens gedachten heel wat minder onschuldig zijn dan deze foto. Natuurlijk is het heel begrijpelijk dat je je kind wilt beschermen tegen dat soort dingen en in deze tijden zijn we als ouders allemaal bang dat onze kinderen ten prooi vallen aan de roofdieren die en masse rondsluipen op het internet. Maar zijn een paar strategisch geplaatste bloemetjes dan de oplossing? Dat lijkt me onwaarschijnlijk. Sterker nog, nu zijn die verbloemde peutertepeltjes juíst het enige waar je naar kunt kijken. Want wat je niet ziet, bestaat niet? Sorry Arie, maar ik vrees dat het voor de gemiddelde pedofiel echt geen probleem is om door de bloempjes heen te kijken.

En misschien, misschien, als je dan zo bang bent voor digitale viezigheid, moet je je halfblote dochter gewoon maar niet op Instagram zetten. Dan ben je namelijk gelijk van het hele issue af en hoef je ook niks te gaan verbloemen. Ik wil niet zeggen dat je je kinderen nooit op social media moet zetten, dat moet iedere ouder namelijk helemaal voor zich weten. Maar als je er dan voor kiest het wel te doen, is het natuurlijk wel een beetje vreemd om er vervolgens heel moeilijk over te gaan doen en dan te roepen dat het een kwestie van bescherming is. Als je echt zo bang bent voor mensen die misbruik maken van jouw vakantiekiekjes, dan moet je ze dus voor jezelf houden. In plaats van te gaan trutten met een paar Instabloemetjes en van je peuter juist een digitaal doelwit te maken. Want kom op Arie, doe gewoon eventjes normaal.

Peuters in hun zwembroek op vakantie, ik heb er niks tegen op internet. Want er is weinig onschuldiger dan dat. Maar inderdaad, er zijn mensen die dat anders zien. En dat is heel erg jammer en helaas de wereld waarin we leven. Maar maak dan gewoon een keus: to post, or not to post. Er zijn vast genoeg andere leuke vakantiefoto’s waarmee je al je volgers kunt verblijden en waarop je kind wel helemaal gekleed is. Dan kan ze later, als ze zelf een eigen account heeft, wel beslissen of ze haar tepels toch wil delen met de wereld.

vakantie…

Een bericht gedeeld door Arie Boomsma (@arieboomsmainstagram) op

Lees ook: Deze vrouw stak een onbekende huilende moeder zomaar een hart onder de riem.