Pas op! Als je hier eenmaal bent geweest, wil je nooit meer weg

14.06.2018 04:55
Pas op! Als je hier eenmaal bent geweest, wil je nooit meer weg

Paliokaliva Village op het Griekse eiland Zakynthos bestaat uit 18 authentieke villa’s, gelegen in weelderig bloeiende tuin. Geloof ons, als je hier eenmaal bent geweest, wil je echt nooit meer naar huis. 

Zakynthos is relatief klein, en maakt onderdeel uit van de Ionische eilanden. Het staat vooral bekend om haar traditionele dorpjes, haar ruige begroeiing, de fijne stranden en haar overweldigend blauwe zee (maak bijvoorbeeld een uitstapje naar shipwreck beach). Om het eiland goed te bekijken is het het leukst om een auto te huren, zodat je kan gaan en staan waar je wil. Dit is eenvoudig te regelen bij het vliegveld.

Als uitvalsbasis voor Zakynthos zouden wij kiezen voor Paliokaliva Village. In dit prachtige, kleinschalige resort heb je de keuze uit villa’s, appartementen en studio’s, allemaal van alle gemakken voorzien (denk: goed uitgeruste keuken, kinderbedjes, magnetrons, wi-fi, you name it). De 18 villa’s liggen verspreid over de weelderige tuin vol bougainville en olijfbomen. Hierdoor heb je een heerlijk beschut gevoel. Het resort wordt gerund door twee gastvrouwen, Elena en Anastasia, die niets liever doen dan jou en vooral je kinderen in de watten leggen.

Het park is relatief klein, en daardoor lekker overzichtelijk. Toch zul je er met een beetje geluk wel een paar leeftijdsgenootjes tegenkomen voor je kinderen. Zij lekker samen spelen in het zwembad, het peuterbad, in de tuin of op de schommel, terwijl jij achterover geleund een boekje leest in de schaduw van de olijfbomen. Op het park zit ook een restaurant (met een terras met uitzicht op het zwembad), waar je dagelijks smaakvolle, vers bereide maaltijden kunt bestellen met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Zin om even van het park af te gaan? Op loopafstand vind je een dorpje (met meer restaurants), een waterpark en het strand.

Enthousiast geworden? Boek jouw verblijf hier.

Bron: Mama Goes Here 

LEES OOK: Boek deze zomer een droomvilla met privézwembad in Griekenland