Paula: ‘Ik ben bang dat de kinderen opeens aan ons voeteneind staan’

23.01.2023 21:10

We horen graag eerlijke verhalen over jullie seksleven. Hoe combineer je dat met het ouderschap? En hoe houd je het spannend tussen de lakens? Paula (32): “Toen ik borstvoeding gaf, voelde ik me een tijd lang heel onaantrekkelijk.”

Paula en haar man zijn al 12 jaar samen. Ze hebben twee dochters, van 4 en 2 jaar oud.

Voordat we kinderen hadden, konden we het doen waar en wanneer we wilden. Nu we ouders zijn van twee lieve meisjes is het echt zoeken naar het juiste moment. Want er is altijd wel weer een was die gedraaid moet worden, een kind dat wakker is en gilt of we zijn simpelweg te moe. En als alles meezit – de meisjes slapen eindelijk en wij hebben nog puf – moet het heel zachtjes gebeuren. Ik ben bang dat ze wakker worden en opeens aan het voeteneind van ons bed staan. Nee daar wil je toch niet aan denken, haha.

Toen ik borstvoeding gaf, voelde ik me een tijd lang heel onaantrekkelijk. Mijn borsten deden pijn, ik had last van kloofjes en ik had zoveel melk dat ik continu doorlekte. Mijn bed en kleren waren steeds nat. Ik voelde me niet bepaald sexy. Mijn man was in deze periode ontzettend lief. Hij wist altijd op een oprechte manier wat liefs te zeggen. Natuurlijk had hij allang weer zin, maar ik moest er echt nog niet aan denken. We knuffelden wel, dat was heel fijn, maar verder dan dat gingen we nog niet. Hij gaf mij de volledige ruimte om weer aan mijn lichaam te wennen. Hij luisterde geduldig mijn klaagzang aan en bleef maar zeggen hoe mooi hij me vond, ondanks het feit dat ik er soms echt niet uit zag. Door het slaapgebrek vanwege de nieuwe baby had ik dikke wallen onder mijn ogen, geen puf om mezelf op te maken en was ik volgens mij ook niet echt de gezelligste persoon om in de buurt te hebben. Maar eigenlijk als vanzelf gebeurde er een half jaar na de bevalling weer meer tussen de lakens.

Het is inderdaad moeilijk te combineren, een goed seksleven en het ouderschap. Zeker in de tropenjaren. Maar als je er samen aan werkt, is het zeker mogelijk. Hoe wij het leuk houden? Door elke maand minstens twee dagen voor onszelf in te plannen, zonder kids. Tijdens die dagen hebben we enkel en alleen tijd en oog voor elkaar. We kunnen dan uren kletsen, ook over seks ja. We benoemen wat we lekker vinden en bespreken onze fantasieën. Door erover te praten raak je vanzelf opgewonden. En natuurlijk vrijen we. We hebben dan tenminste echt tijd, haha. Een aanrader voor alle jonge ouders. Ik vind het heerlijk om in die twee dagen weer even mezelf te zijn, en niet alleen maar mama van.

Lees ook: 15 dingen die je nooit zou doen tijdens je zwangerschap

Soms proberen we wel eens wat spannends uit in bed. Puur uit nieuwsgierigheid kopen we dan een speeltje bij een seksshop of een flesje lekkere massage-olie. Door dat laatste ontdekten we trouwens dat we elkaar eigenlijk veel te weinig aanraken. Niet alleen als we vrijen, maar ook overdag bijvoorbeeld even een aai over je arm. Dat doen we nu bewust vaker. Om mijn man te verleiden trek ik mooie lingerie aan en van die sexy panty’s tot je bovenbeen, met zo’n kanten randje. Het wind hem op en ik voel me op en top vrouwelijk. Overdag bouwen we de spanning op door wat liefst te fluisteren in elkaars oor, onverwachts even de ander tegen je aan drukken of een kus geven die net iets langer is dan normaal. En van elke vrijpartij genieten we alsof het de laatste keer is. We weten natuurlijk ook niet wanneer de volgende keer is met twee kleine kinderen in huis, haha.