Picknicken met kinderen? Zo wordt het een succes!

25.05.2016 00:47
picknicken, kinderen

Picknicken met kinderen is helemaal geweldig, vindt Barbara. Maar die ene keer was ze wel vergeten om iets héél belangrijks te regelen. Dat ging dan ook faliekant mis. Maar nu heeft ze de smaak te pakken!

De eerste keer dat ik met kinderen ging picknicken zal ik nooit meer vergeten. Het was een mooie zomerdag, ik haalde mijn zoon van toen net 4 uit school, met een vriendinnetje en een vriendje. Ik zette ze in de bakfiets en fietste naar het park. Ik had een mandje bij me, met broodjes en pakjes drinken. We legden een kleed neer, de bordjes, de vorkjes, en het drinken. Het was een hele toestand, om vier kleuters zo ver te krijgen dat ze gingen meehelpen. Maar het lukte. Toen alles mooi lag, we uit de tafelschikking waren en iedereen klaar zat om de eerste hap te nemen, zei mijn zoon: “Ik moet naar de wc.”
Even voor de duidelijkheid: het ging niet om een plasje. Maar om een serieuze – en zo te zien zéér urgente – andere aandrang. En die wc, die was er natuurlijk niet.

Koortsachtig keek ik om me heen. Op een paar minuten fietsen was een café. Daar moest ik naartoe. Maar kinderen van 4 kun je niet alleen laten. En een picknick ook niet (er liepen honden). Er zat dus echt niks anders op dan de hele boel weer in te pakken en de kinderen in de bakfiets te zetten om met z’n allen op zoek te gaan naar de wc.
Na dat tochtje met drie brullende kinderen, en bakfiets met een hele berg pakjes drinken, knakworsten en broodjes (waar ze op waren gaan zitten) was ik er wel klaar mee. Ik bestelde vier punten appeltaart met fristi op het terras waar we waren neergestreken. Ik ging die dag niet verder dan 10 meter bij een wc vandaan zitten.

Maar ik blijf gek op picknicken. Niks is zo leuk als aan het einde van een warme dag in het gras te gaan zitten en te gaan eten. Ik haal alle broodtrommels uit de kast en vul ze tot aan de nok met wraps, koude pannenkoeken en pastasalade. Ik neem dan uit voorzorg wel nog een volwassene mee voor als een van de kleuters iets in zijn hoofd krijgt – en ik zoek een plek in de buurt van een wc!

Verder moet je echt meenemen:

  • om op te zitten: een laken of deken
  • wegwerpbestek, -borden en -bekertjes
  • grote vuilniszakken om onder dat laken te leggen (nat gras!). Daar kun je ook achteraf je afval in kwijt
  • een fles (kraan)water om dingen mee schoon te spoelen
  • speelgoed zodat de kinderen zich niet vervelen: een bal, bellenblaas, kaartenspel,…
  • billendoekjes, snoetenpoetsers, toetenvegers – hoe ze ook heten als ze maar vochtig zijn en lekker ruiken
  • anti-muggenspray
  • zonnecrème
  • een trui of vest voor als het wat frisser zou worden
  • een doos pleisters want er is er altijd wel een die een gat in de knie valt!

Maar je kan ook gewoon proberen naar de Reuzepicnick van Witte Reus te gaan, op 18 juni in de tuin van Paleis Soestdijk. Daar is wél een wc in de buurt en is alles al tip top geregeld! Wil jij ook naar deze reuzepicknick? Speel dan het spel hier en maak kans op kaarten! Have fun!

Witte ReusWitte Reus bestaat 50 jaar
Dat vieren ze met de Reuze Picknick

Ga jij op 18 juni mee picknicken in de tuinen van Paleis Soestdijk? 
Speel mee en maak elke week kans op kaartjes en elke dag kans op nog meer reuze mooie prijzen!

Speel het spel hier>>>