Dit prachtige hotel op Mallorca is dé tip voor de herfstvakantie

29.08.2017 04:50
Dit prachtige hotel op Mallorca is dé tip voor de herfstvakantie

Wil je nog wat zon pakken in de herfstvakantie? (Want laten we eerlijk zijn, daar schort het deze zomer in Nederland wel een beetje aan.) Dan is Mallorca echt de place to be! Tot ver in oktober zijn daar de temperaturen tot 25 graden. De stranden zijn er kindvriendelijk, de natuur prachtig en de dorpjes gezellig. En wij hebben het ultieme hotel!

In het gezellige plaatsje Petra, op zo’n 50 km van de luchthaven van Mallorca, ligt gastenverblijf Son Calo. Deze finca biedt goed uitgeruste 2- en 3-kamer appartementen voor 1-6 personen met een groot gezamenlijk zwembad. Geniet van het uitzicht over het Spaanse landschap, terwijl je een boekje leest, of een paar baantjes trekt in het zwembad.

De appartementen zijn prima uitgerust met een keuken, 1 of 2 slaapkamers (afhankelijk van je appartementstype) en airconditioning. Het ontbijt is niet inbegrepen, en zal je dus zelf moeten verzorgen. Gelukkig zit er tegenover Son Calo een restaurantje aan het plein, waar je terecht kan voor een kop koffie of een broodje. En anders is er 3.5 km verderop een supermarkt waar je al je boodschappen kan halen.

Een huurauto is voor dit tripje wel een aanrader. Het is best ver van de luchthaven naar het hotel, en ook als je er eenmaal bent is het fijn om de vrijheid van een auto te hebben. Zo rijd je makkelijk een dagje naar het strand (30 km) of naar een grotere plaats zoals Manacor (12 km).

Ben je enthousiast geworden? Boeken voor de herfstvakantie kan nog via Eliza was Here. Handig, bij deze boeking zit een huurauto inbegrepen.

Lees ook: Zin in zon? Dan moet je naar de Canarische eilanden!