Een prachtige familiecamping in de Haute Languedoc

familiecamping Frankrijk Haute Languedoc gezin kinderen kamperen vakantie tip
Campings zijn er in alle soorten en maten, van primitief tot superluxe. Zo kan je een kampeervakantie helemaal naar eigen smaak regelen. Maar uit onze ervaring blijkt dat het succes van een kampeervakantie er toch vooral van afhangt of het hele gezin zich kan vermaken. Een daarvoor hebben we een supertip: Camping Goudal in Parc Naturel Régional du Haut-Languedoc in Frankrijk. 

Goudal is twintig jaar geleden gestart door Nederlanders Mart en Jeanne Frencken, die nog steeds met veel liefde de camping runnen. Deze is gelegen in de bergen van de Haut-Languedoc. Het is een rustieke en kindervriendelijke familie camping, uitstekend voor gezinnen met kinderen tot ongeveer 12 jaar (voor oudere kinderen is er misschien te weinig vertier, vooral ‘s avonds). De kampeerplaatsen zijn ruim opgezet (variërend van 60 m² , 90 m² , 120 m² en 150 m²), vlak en hebben een gevarieerde ligging met prachtige uitzichten.

Voor kinderen is er op de camping genoeg te doen. Er is een zwembad en een zwemmeer met strandje waar het heerlijk is om te ravotten en te spelen. Ook zijn er twee speeltuinen, een voor jongere kinderen (tot 5) en een voor oudere kinderen (vanaf 6), en een pingpongtafel, een voetbalveld, beach volley en trampolines. Verder komen er veel families op de camping, zodat ze makkelijk vriendjes kunnen maken. Zo kunnen ze zich uren vermaken op de camping, en heb je geen kind aan ze (kan jij lekker met de andere ouders op het terras zitten). Ook worden er elke dag activiteiten georganiseerd (paardrijden, klimmen, speleologie, canyoning, mountainbiken, pony rijden, hutten bouwen) en een keer per week is er een groot kampvuur, waar de kinderen ‘s avonds naar toe kunnen.

Op de camping zit een bakker en worden snacks en drankjes verkocht. Ook bied Goudal naast grote plekken vaste tenten aan (De Waard- en Karsten-tenten). Zo hoef je niet je tent mee te slepen (laat staan op te zetten bij aankomst) en kan je meteen aan je vakantie beginnen.

familiecamping Frankrijk Haute Languedoc gezin kinderen kamperen vakantie tip familiecamping Frankrijk Haute Languedoc gezin kinderen kamperen vakantie tip familiecamping Frankrijk Haute Languedoc gezin kinderen kamperen vakantie tip familiecamping Frankrijk Haute Languedoc gezin kinderen kamperen vakantie tip familiecamping Frankrijk Haute Languedoc gezin kinderen kamperen vakantie tip

Plus:
– Hele mooie ligging, in een door toeristen nog redelijk onontdekt deel van Frankrijk.
– Veilig terrein waar je je (jonge) kinderen met een gerust hart op verkenning kan laten gaan.
– Niet zo massaal. Lekker rustig.

Min:
– Voor oudere kinderen is er misschien te weinig te doen.
– Het sanitair is een beetje verouderd.

Camping Goudal
Route de Lacaune
34330 La Salvetat sur Agoût
Frankrijk
Département Hérault
Procincie Languedoc-Roussillon

Telefoon: 0033467976044
e-mail: [email protected]
website: www.goudal.com

Geschreven door
More from Barbara van Erp

De diepvriesmoeder: “Ze klagen weleens dat het koud is, die bevroren rugzakjes! Nou, dan ga je toch hollen!”

In deze decembermaand trakteren we jullie op een serie moeder- en vaderkarikaturen....
Lees verder